NATO'dan İran'a şiddetten kaçının uyarısı
AA

NATO, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından gelişmeleri değerlendirmek için Brüksel'de toplandı.

Toplantı sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenledi.

''TÜM MÜTTEFİKLER HEMFİKİRİZ''

Stoltenberg basın toplantısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve Irak'taki koalisyon güçlerine düzenlenen saldırının ardından, ABD'nin bugün müttefikleri bölgesel konular hakkında bilgilendirdiğini kaydetti.

Stoltenberg, "Tüm müttefikler, yıllardır İran'ın Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırma çabalarından endişe duyuyor. İran'ın nükleer silahlara sahip olmaması konusunda hemfikiriz.'' ifadelerini kullandı.

''İRAN ŞİDDETTEN KAÇINMALI''

Stoltenberg, İran'ın Suudi Arabistan'a ait petrol tesisine saldırması ve ABD'ye ait insansız hava aracını düşürmesiyle gerginliği tırmandırdığına değinerek, "Bugünkü toplantımızda tüm müttefikler, tansiyonun düşürülmesi ve itidal çağrısında bulundu. Yeni bir çatışma, kimsenin menfaatine olmayacaktır dolayısıyla İran, daha fazla şiddet ve provokasyondan kaçınmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)