O müftü kendini böyle savundu

O müftü kendini böyle savundu

Yozgat İl Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, cuma vaazındaki sözlerinin bazı medya organları tarafından cımbızla çekilerek çarpıtıldığını söyledi.

Çapanoğlu Büyük Camii'ndeki vaazında, 40 dakikadan fazla kürsüde kaldığını anlatan İl Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, vaazındaki sözlerinin önü ve sonu dikkate alınmadan bazı medya organları tarafından cımbızla çekilen 'deyyus' kelimesinin öne çıkartıldığını belirtti. Yaylagül şöyle konuştu:

BENİ KARALAMAK İSTİYORLAR

"Benim amacım, toplumu hayâsızlıktan korumak, herkesin aile efradına sahip çıkmasını sağlamaktı. Toplumumuz çok dejenere oldu. Ben bunun önüne geçmek için Peygamber Efendimiz(sav)'e ait bir Hadis-i Şerif'i açıklama gereği duydum. 'Deyyus' kelimesi bana ait bir söz değildir. Peygamber Efendimiz (sav)'e aittir. Bunu bilmeyenler beni karalamak istiyorlar."

MÜFTÜ: MANTIKSIZ, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, Müftü Yardımcısı Yaylagül'ün vaazıyla ilgili 'mantıksız bir açıklama' ifadesini kullandı. Korkmaz, "Okula giden bütün kız çocuklarının başı açık. Onların hepsi deyyus mu yani, olacak iş mi. Mantıksızlık. Kendini bilmeden konuşmuş. Biz gereğini yapacağız" açıklamasında bulundu. Diyanet İşleri de konuyla ilgili soruşturma başlattı.