Orhan Pamuk, İtalya'da yaptığı açıklamalarda Türkiye'de yaşanan olaylardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
İtalya'da düzenlenen kitap tanıtım toplantısına katılan Orhan Pamuk, Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.
İl Mattino gazetesine özel açıklamalar da yapan Pamuk, “Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Siz Erdoğan’ın Avrupa’ya ihtiyacı olduğuna inanıyor musunuz" sorusunu cevapladı.
ERDOĞAN'IN ŞANTAJA BOYUN EĞMEME CESARETİ
Pamuk, İtalyan gazetecinin sorusunu şöyle cevapladı; “Birkaç yıl öncesine kadar Erdoğan’ın partisi, Türkiye’nin, bir askeri darbe hayaletini ortaya atarak yardım istediği Avrupa’ya girmesinden yanaydı. Buna karşı olan ise askerler ve laikler idi. Şimdi bu neredeyse tersine döndü ve Erdoğan’ın ordunun şantajına boyun eğmeme cesaretini gösterdiği kabul edilmeli.
Sorun sadece Erdoğan değil, etrafındaki yönetici sınıftır da, öyle bir parti ki (AKP) tüm Türkiye’yi kontrol etmek istiyor."
TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ
Pamuk, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine yönelik tepkisini ise, “Korkunç bir eylemdir, çünkü barışçıl bir adama, Kürt meselesinin seçkin bir temsilcisine karşı işlendi ve aynı zamanda entelektüel sınıfa bir saldırıdır” sözleriyle ortaya koydu.