Samsun’da sabah saatlerinde korkunç bir kaza meydana geldi.
Canik ilçesinde seyir halindeki iki tramvay, Piazza durağı yakınlarında kafa kafaya çarpıştı.
İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
26 yaralı
Ekiplerin ilk belirlemelerine göre 1’i ağır 26 kişinin yaralandığı öğrenildi.
Sağlık ekipleri, kazada yaralanan çok sayıda kişiyi ambulanslarla hastanelere sevk etti.
"Yokuştan aşağıya doğru geldiği için arkadaki duramıyor"
Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kaza yerinde incelemelerde bulundu.
Saat 09.40 sıralarında Tekkeköy istikametine ilerleyen tramvayın arıza yapması üzerine seyir halindeki diğer tramvayın bu araca arkadan çarptığını belirten Dağlı, "Maalesef vatmanımızın durumu biraz ağır görünüyor. 26 yaralımız var, çoğunluğu hafif ve ayakta tedavi görüyor. Müşahede altına alındılar. Vatmanımız da inşallah kurtulur. Talihsiz bir kaza yaşadık. Anlık bir olay. Hemen yokuştan aşağıya doğru geldiği için arkadaki duramıyor. Teknik bir arıza olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
"Vatmanımızda ciddi anlamda yara gözüküyor"
Demir ise tramvayda teknik bir arıza yaşandığı, durumun incelendiği anlatarak, "Arkadaşlar tramvayı tespit için tamir bölümüne çekip orada tespiti yapacaklar." dedi.
Çarpmanın tramvayın tam üst geçitten indiği sırada yaşandığına işaret eden Demir, "Fark ettiği anda durma mesafesi de yakın olduğu için arkadan... Çok büyük bir çarpma değil aslında, bir dokunma söz konusu. Vatmanımızda ciddi anlamda yara gözüküyor. Aldığım bilgiye göre hayati tehlike gözükmüyor. Yolculardan büyük kısmı ayakta tedavi edildi. 26 müracaat var tetkik edilen. 10 civarında yaralı gibi gözüküyor ama sanıyorum 2 saat içinde 2-3'ü dışında taburcu edilirler. Büyük geçmiş olsun." diye konuştu.