Şanlıurfa bombacısı yalan çıktı

Şanlıurfa bombacısı yalan çıktı

Şanlıurfa Valiliği, ilde bir teröristin 50 kilo plastik patlayıcıyla yakalandığı yönündeki haberi yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimize bombalı saldırı yapılacağına dair herhangi bir bilgi gelmediği gibi, 50 kilo plastik patlayıcı ile yakalanan bir terörist de mevcut değildir. Haberde yer alan ve yukarıda özetle verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

İşte Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan o açıklama:

GERÇEĞİ YANSITMAYAN YAYINLAR YAPILIYOR

"Gaziantep ilinde meydana gelen müessif olayla ilgili bazı yazılı ve internet medyasında ilimizi ilgilendiren ve gerçeği yansıtmayan yayınlar yapılmaktadır. Bu haberlerde özetle yakalanan bir teröristten alınan bilgide PKK'nın Şanlıurfa'da bombalı saldırı yapacağının öğrenildiği, bu bilginin Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne ve İl Jandarma Komutanlığına 'acil' notuyla aktarılarak önlem alınmasının istendiği, 13 Ağustos'ta güvenlik güçlerinin şehirde sansasyonel eylem hazırlığı yapan bir teröristi 50 kilo plastik patlayıcı ile birlikte ele geçirdiği, sorgulanan teröristin Gaziantep'te de bombalı eylem hazırlığı yapıldığını itiraf ettiği, bu bilginin gizli tutularak önce Emniyet Genel Müdürlüğü ve sonrasında Gaziantep'e aktarıldığı iddia edilmektedir.

SALDIRI YAPILACAĞINA DAİR HERHANGİ BİR BİLGİ GELMEDİ

İlimize bombalı saldırı yapılacağına dair herhangi bir bilgi gelmediği gibi, 50 kilo plastik patlayıcı ile yakalanan bir terörist de mevcut değildir. Haberde yer alan ve yukarıda özetle verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

KAMUOYUNU YANILTIYOR

Özellikle son dönemde halkımızın hassasiyet kazandığı konularda yapılan haberlerin gerçek bilgiler ışığında oluşturulması gerekmektedir. Bu da alınan bilgilerin yetkin makamlarca teyit edilmesine bağlıdır. Yapılmış olan bu haberlerin, gerçekler araştırılmadan özensiz bir çalışma ile ortaya konulduğu ve kamuoyunu yanılttığı görülmüştür"