Savcı Soner Yalçın'ın tutukluluğunu istedi

Savcı Soner Yalçın'ın tutukluluğunu istedi

Odatv davasında sanıkların tahliye taleplerine ilişkin görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ifade veren Yalçın Küçük, kendisini tutuklu olarak değil, ''tutsak'' olarak gördüğünü söyledi.

"BİZİ DEPOYA GÖNDERİYORSUNUZ"

Bu davanın ''Ergenekon'' davası ile birleştirilme talebini eleştiren Küçük, yüksek sesle ''Bizi depoya gönderiyorsunuz'' deyince, mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Küçük de ''İradem dışında ama dikkat edeceğim'' dedi.

Küçük, PKK'yı, Odatv'yi ve ''Ergenekon''u yönetmekle suçlandığını belirterek, ''Kürtleri savunmak için PKK'ya ihtiyacı olmadığını, Kürtleri kimseye vermeyeceğini ve bu coğrafyadan da ayırmayacağını'' ifade etti.

"CEZAEVİNDE ÖYLE BİR HAVAM OLDU Kİ.."

''Ergenekon'' davasında tanık olarak ifade veren Şemdin Sakık'ın ifadelerine değinen Küçük, ''Sakık'a göre Öcalan ölünce örgütün başına ben geçecekmişim. Cezaevinde öyle bir havam oldu ki... Ben başa geçsem barışı da yaparım, böyle devam etmem'' dedi.

"DEVLET BENİ NE ZAMAN VURACAK DİYE BEKLERİM"

Siyasi davalarda iddianın çürümediğini, ''turşu'' gibi kaldığını söyleyen Küçük, ''Ben gündüz doktor, akşam canavar mıyım? İrfan Dündar aradı ama görüşmedim. Beni bu devlet hep takip eder. Bu devlet beni ne zaman vuracak diye beklerim'' ifadesini kullandı.

Küçük'ün beyanlarının ardından duruşmada, bilirkişi Tevfik Koray Peksayar tanık sıfatıyla dinlenildi. Tanığın beyanlarının ardından da avukatlar söz alarak taleplerde bulundu.

SAVCI, TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINI İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, taleplere ilişkin karar vermek için duruşmaya ara verdi.