Selahattin Demirtaş Brüksel'e gitti
Ajanslar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte dün sabah gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecekti. Sabah saatlerinde katılımcılara, “Planladığımız kahvaltıyı, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın programındaki acil bir değişiklik nedeniyle maalesef yakın bir geleceğe ertelemek durumundayız” içerikli bir mesaj gönderildi.

Selahattin Demirtaş Brüksel'e gitti VİDEO

PKK YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞECEK

Ardından Demirtaş, Avrupa Parlamentosu temsilcilerinin yanı sıra PKK yöneticileriyle ‘çözüm süreci’ ve ‘çatışmasızlık’ konularını görüşmek üzere Brüksel'e uçtu.

Demirtaş’ın Brüksel’de eski DEP Milletvekilleri, Kongra- Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve bazı örgüt yöneticileriyle de görüşmeyi planladığı belirtildi.

Selahattin Demirtaş Brüksel'e gitti

"PKK SİLAHI GÜNDEMDEN ÇIKARMAYA HAZIR"

Remzi Kartal, 31 Temmuz’da, “Siyasi olarak meselenin tartışılmasının önü açılırsa PKK silahı toptan gündemden çıkarmaya hazırdır” demişti. Kulislerde, Demirtaş’ın Avrupa girişimi, “çözüm” ya da “çatışmasızlık” konusunda yeni bir sürecin işareti olarak da değerlendiriliyor. Bu konuda ilk adımın, sınırda bekletilen 13 YPG’linin Türkiye’ye alınmasıyla atıldığı söyleniyor.

Selahattin Demirtaş Brüksel'e gitti

DEMİRTAŞ TEK TEK GÖRÜŞMEYİ PLANLIYOR

HDP, ateşkes sürecinin yeniden başlaması, çözüm sürecinin devam ettirilmesi ve topluma sağduyu çağrısı yapılması için siyasi parti temsilcileriyle de bire bir görüşmeyi planlıyor.

2 MİTİNG YAPILACAK

Demirtaş ve Yüksekdağ, milletvekilleri arasında belirledikleri bazı isimlere, AK Parti ve MHP nezdinde ‘lobi’ çalışması yürütme görevi verdi. HDP’li vekiller ve il örgütleri; asker, polis ve örgüt mensuplarının anneleriyle de bir araya gelecek. Parti, cumartesi Van’da, pazar günü de İstanbul’da “barış” temalı 2 miting yapacak.