Şerif Mardin toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında vefat eden sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin, son yolculuğuna uğurlandı.

En son Şehir Üniversitesi'nde öğrencilerine ders veren Mardin, yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı çalışmaya imza atması ile tanınıyor.

CENAZE TÖRENİ

Mardin için dün Yeniköy Çarşı Merkez Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesi, Mardin'in oğlu Osman Mardin taziyeleri kabul etti.

Şerif Mardin toprağa verildiAhmet Davutoğlu eski hocasını uğurlamaya gelenler arasında yer aldı.

Prof. Dr. Şerif Mardin son yolculuğuna uğurlandı VİDEO

"HOCALARIN HOCASI LAKABININ HAKKINI VERDİ"

Davutoğlu, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Şerif Mardin'in vefatının Türkiye ve ilmi camia açısından çok büyük kayıp olduğunu söyledi.

Bundan birkaç hafta önce Mardin'i evinde ziyaret ettiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: "Konuşamıyordu ama haliyle tebessümüyle ve birlikte olmanın getirdiği heyecanla, dudaklarıyla hala ders verme aşkını barındırıyordu. Benim de öğrencim olan birçok arkadaşımız daha sonra Şerif Mardin Hoca'nın da öğrencisi oldu. Dolayısıyla 'hocaların hocası' lakabını da bu anlamda hakkıyla hep yerine getirdi. Hayatının son demlerinde dahi ders vermekten ve ders vermeyi bir hayatı anlamlandıran bir faaliyet olarak görmekten vazgeçmedi. Ziyaret ettiğimde masasında hala kitaplar ve öğrenciler vardı. Dolayısıyla birkaç nesli eğitti. Çok önemli bir kayıp."

TOPRAĞA VERİLDİ

Ünlü sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin'in (90) cenazesi, düzenlenen törenin ardından, Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şerif Mardin toprağa verildi

Şerif Mardin toprağa verildi

Şerif Mardin toprağa verildi