Tatil beldelerinden 'gelmeyin' çağrısı
İHA

Koronavirüs vakalarının her geçen gün arttığı Türkiye'de, çoğu kişi tatil bölgelerine gidiyor.

Uzaktan eğitim ve evden çalışma sistemini fırsat bilenler, beldelere akın edince, iş belediye başkanlarına düştü.

Gelişleri bir türlü engelleyemeyen belde yöneticileri, ortak bir mesaj yayınlarak, 'gelmeyin' dedi.

6 BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay; ortak bir videoda buluşup, 'evde kalın' çağrısı yaptı.

Başkanlardan 'tatil beldelerine gelmeyin' çağrısı İZLE

"EVİNİZDE KALIN"

Özellikle başka şehirlerden turistik kentlere gelmek isteyenlere seslenen başkanlar, “Evinizde kalın, sağlığınıza dikkat edin, sosyal mesafeyi koruyun.” diyerek sosyal izolasyon mesajı verdi.

TURİZM MERKEZLERİ YOĞUNLUK YAŞIYOR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, tüm ülkeye yayılan salgının turizm merkezlerinde yoğunlaşması riski bulunduğunu belirterek, “Bizler koronavirüs tehdidinin ortaya çıkmasıyla temizlik ve hijyen çalışmalarını en üst seviyeye çıkarttık. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu yeterli değil. Ne yazık ki yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı Marmaris'in de içinde bulunduğu hiçbir turistik ilçemizin hastane yatak kapasitesi ve sağlık ekipmanı bu aylarda yaşanacak yoğunluğu kaldırabilecek durumda değil." dedi.

Tatil beldelerinden 'gelmeyin' çağrısı

"BU ZORUNLU BİR RİCADIR"

"Bize ve diğer ilçelere yapılacak bir ziyaret hem gelenleri hem de yerleşik vatandaşları riske atabilir." diyen Oktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu, zorunlu bir ricadır. Tüm turistik ilçelerimiz için sosyal izolasyon büyük önem taşımaktadır. Bu süreci atlattıktan sonra büyük bir mutlulukla sizleri eskisi gibi keyifli bir şekilde ağırlıyor olacağız.”

Tatil beldelerinden 'gelmeyin' çağrısı

BODRUM'A 25 GÜNDE 125 ARAÇ GİRDİ

Öte yandan tüm bu uyarılara rağmen Bodrum’a 25 günde 125 bin araç giriş yaptı. İlçenin tek girişi olan Torba'da trafik uygulama noktasında, koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler artırıldı.

OTOBÜSLER DE DENETLENDİ

Polis ekipleri, kontrol noktasında araçları durdurup, sürücüler ile yolcuları salgına karşı uyardı. 65 yaş ve üzerindekilerin seyahat izin belgeleri kontrol edildi. Valilik izniyle sefer yapılan şehirler arası otobüslerde de denetim gerçekleştirildi.

Tatil beldelerinden 'gelmeyin' çağrısı

ATEŞİ YÜKSEK OLANLAR HASTANEYE GÖNDERİLDİ

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücü ve yolcuların ateşini ölçtü. Ateşi 37 derecenin üzerinde olanlar, tedbir amaçlı bölgedeki ambulansla sağlık görevlilerince kontrol için hastaneye sevk edildi.

14 GÜN UYARISI

Yazlık evlerine gelenlerin adres ve telefon numaralarını alan ekipler, 14 gün dışarı çıkmamaları için uyarılarda bulundu. Kontroller nedeniyle karayolunda yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)