TFF binasına silahlı saldırı
ensonhaber.com

TFF Yönetim Kurulu'nun toplantısının yapıldığı saatlerde Riva Tesisleri'nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldı.

Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilirken atılan 11 kurşundan 5'inin binaya isabet ettiği bildirildi.

Saldırganlar araçla kaçtı

Olay intikal eden güvenlik güçleri Riva'daki bütün kameraları incelemeye alırken saldırganların bir araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

TFF binasına yapılan planları saldırıda başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına gerçekleştiği kaydedildi.

Kurşunlardan biri Hamit Altıntop'un kafasını sıyırdı

Kurşunlardan bir tanesinin Hamit Altıntop'un kafasının üstünden geçtiği öğrenildi.

Bakan Soylu: Saldırganlar yakalandı

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganların yakalandıklarını ve sarhoş olduklarını belirtti.

Soylu, "11 atış olduğunu değerlendiriyoruz, 5 adeti isabet etmiş. Kısa süre içerisinde yakalandılar. İkisi de sarhoş. Derenin hemen kenarında 250 metre ileride bir evde ikametleri. Tesadüfü olay yerindeki polis memurunun selfie çektiği görüntüler de elimizde. Allah korumuş, çünkü ben atılan kurşunların isabetlerini de gördüm. Sarhoş olmasalar çok profesyonel bir atış olarak değerlendirebilir." dedi.

Bakan Soylu: Saldırganlar yakalandı VİDEO

Kulüpler Birliği'nden açıklama

Saldırıya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatılırken Kulüpler Birliği ve futbol kulüplerinden geçmiş olsun mesajları yayınlandı.

Kulüpler Birliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerine gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, TFF'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Faillerinin bir an önce bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyoruz." denildi.

"Geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Vali Ali Yerlikaya, geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki yönetim binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

TFF binasına silahlı saldırı VİDEO


TFF binasına silahlı saldırı