Özel Haber

TV100 canlı yayınında Cansu Canan Özgen'in Özgür İfade programına bağlanan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) hadsiz ithamlarda bulundu.

TSK'ya alçak iftira

Tanrıkulu, TSK'nın 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığı iftirasını attı.

"15 köylüyü helikopterden atan TSK değil miydi?"

Tanrıkulu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız.

Bu TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe yapan? Benim takip ettiğim davalar var Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM). 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil miydi?

AİHM kararıyla sabit olan? Eleştirel yaklaşırız doğru olup olmadığını sorgularız. En azında TSK üzerindeki bu şaibelerin kalkması için sorgularız. Helikopterden köylüleri kim attı? AİHM kararı orada.

Rusya'dan gelen ordular mı yaptı? Köyleri kim bombaladı? F-16'lar bombaladı. Rusya'dan gelen uçaklar mı Ermenistan'dan gelen uçaklar mı bombaladı?"

"TSK'ya talihsiz açıklamalar yapsın diye bağlamadık"

Bu hadsiz sözlerin ardından Tanrıkulu'na tepki çığ gibi büyüdü. Programın moderatörü Cansu Canan Özgen, Tanrıkulu'nun konuşmasının ardından, "TSK üzerinden bir takım talihsiz açıklamalar yapma hakkı doğsun diye biz onu (Sezgin Tanrıkulu) bu yayına bağlamadık. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde bulunanlarla TSK'nın içine karışmış bir takım hainlerdi, bir avuç vatan hainiydi ve teröristlerdi." dedi.

"Keşke yayına bağlamasaydım"

Sözlerinin devamında ise Özgen, "Bu ayrımı da bir milletvekili olarak Meclis'te halkı temsil eden bir insan olarak, bir kişi olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisinin yapmasını tercih ederdim. Keşke bağlamasaydım" ifadelerini kullandı.