FETÖ'nün hedef gösterdiği isme terörle mücadelede kritik görev
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dün gece Resmi Gazete'de yayınlanan kararla,  Bitlis Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail İlbey, Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı'na atandı.

İlbey'in ataması ise FETÖ tarafından hakkında atılan iftiraları yeniden gündeme getirdi.

CAMİ BOMBALAMA İFTİRASI

2003'te İstanbul'daki Eyüp Camii'ni bombalamak için keşif raporu hazırlamakla suçlanan ve Balyoz Kumpas Davası'nda yüzbaşı rütbesindeyken 21 ay tutuklu kalıp, 16 yıl hapse mahkum edilen Tuğgeneral Nail İlbey,  yeniden yargılama sonucu beraat etmişti.

Kapatılan Taraf gazetesi ise, İlbey hakkında bu manşeti atmıştı;

FETÖ'nün hedef gösterdiği isme terörle mücadelede kritik görev

NAİL İLBEY'İN HAYATI VE KARİYERİNDEKİ BAŞARILAR

28 Ağustos 1972 tarihinde dünyaya gelen Nail İlbey, ilk ve orta öğretimini ise Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tamamladı. İlbey daha sonra Bursa'ya giderek, Işıklar Asker Lisesi'nden 1990 yılında mezun oldu. İlbey buradaki mezuniyetinin ardından Kara Harp Okulu'na girdi.

Kara Harp Okulu'ndan ise 1994 tarihinde, "jandarma teğmen" rütbesi ile mezun oldu. Okullarından başarılı ile mezun olan İlbey, 1994-1995 yıllarında Tuzla Piyade Okulu'nda Piyade Subay Temel Kursu'nu ve İzmir'in Foça ilçesinde Foça Jandarma Komando Okulu'nda, Jandarma Komando Subay Temel Kursu'nu tamamladı.

İlbey alanında uzmanlaşmasına yardımcı olan kurslardan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Van'ın Başkale ilçesine atandı. Burada Geçitvermez Jandarma Sınır Takım Komutanı olan İlbey, 1997 yılına kadar bu görevde kaldı.

Nail İlbey, 1997 yılında buradan ayrılarak, Ankara/Güvercinlik Jandarma Okullar Komutanlığı, Jandarma Subay Temel Kursu'nda bir eğitim daha aldı. Bu eğitimin ardından İzmir'in Foça ilçesinde Jandarma Komando Okul Komutanlığı emrine atandı.

Nail İlbey 1997-2002 yıllarında sırasıyla;

İzmir/Foça Jandarma Komando Okul Komutanlığı’nda 1997-1998 yılları arasında 2'nci Jandarma İç Güvenlik Özel Harekat Bölük Komutan Vekilliği, 1998-2002 yılları arasında ise 1'inci Jandarma İç Güvenlik Özel Harekat Bölük Komutanlığı yapmıştır.

2004 YILINDA KURMAY YÜZBAŞI OLDU

Nail İlbey yaptığı görevlerde yükselerek, 2002 yılında "Harp Akademileri" giriş sınavına girdi ve buradan başarılı bir sonuç elde etti. Bunun akabinde 2004 yılında Kara Harp Akademisi'nden “Kurmay Yüzbaşı” rütbesiyle mezun odlu.

Kurmay Yüzbaşı rütbesini omzuna takan İlbey, Şırnak'a atandı. İlbey, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na atanarak,  2004-2006 yılları arasında Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Harekat Plan Subaylığı ve İstihbarat ve İKK Şube Müdürlüğü görevlerini yerine getirdi.

İlbey 2006-2008 yıllarında ise Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Harekat Plan Subaylığı ve Harekat Şube Müdür vekilliği yaptı.

İlbey o dönem Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamlamayı ihmal etmedi. Bu eğitimin ardından sırayla;

2008-2010 yılları arasında Şam Askeri Ataşe Yardımcılığı ve Adana Mutabakatı Genelkurmay Başkanlığı Özel Temsilciliği, 2010-2013 yılları arasında Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı bünyesinde Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Nail İlbey 2013-2015 yıllarına gelindiğinde ise Ankara/Güvercinlik Jandarma Lojistik Komutanlığı'nda görev yapmış ardından;

2015-2016 yılları arasında Jandarma Teknik ve Yardımcı Sınıflar Eğitim Merkez Komutanlığı Öğretim Başkanlığı, 2016-2017 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ile Strateji ve Dış İlişkiler Başkanlığı, 2017-2018 yılları arasında Jandarma Teknik ve Yardımcı Sınıflar Eğitim Merkezi Komutanlığı, 2018-2019 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı görevinde bulunmuş daha sonra 2019 yılında  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tuğgeneralliğe terfi ederek, Bitlis İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır.

İngilizce ve Fransızca bilen Nail İlbey mezun olduğu askeri okullar dışında;

2016- Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, 2018-Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Turizm İşletmeciliği bölümünde tezli yüksek lisans eğitimi aldı.

FETÖ'nün hedef gösterdiği isme terörle mücadelede kritik görev

FETÖ'nün hedef gösterdiği isme terörle mücadelede kritik görev

FETÖ'nün hedef gösterdiği isme terörle mücadelede kritik görev