Türkiye'ye yerleştirilecek Patriot sisteminin özellikleri

Türkiye'ye yerleştirilecek Patriot sisteminin özellikleri

Suriye'de yaşanan iç çatışmaların Türkiye sınırına kadar dayanması hatta Türk sınırı içerisindeki bölgelerin yer yer zarar görmesi üzerine Türkiye NATO'ya Patriot savunma sistemi temini için başvuruda bulundu. Bunun ardından Türk Dışişleri'nden yapan resmi açıklamaya göre bu konuda uzlaşmaya varıldığı duyuruldu.

NEDİR BU PATRIOT SİSTEMİ?

Yoğun Elektronik Karşı Koyma şartlarında dahi süpersonik uçaklara üstünlük sağlayabilen füze sistemi uçaklara ve taktik balistik füzelere karşı kullanılabilEN karadan havaya füze süstemidir. Füze Güdüm Sistemiyle İzleme tam güdümlüdür. Mobil ve sabit fırlatıcılardan kullanılabilir. Uzunluğu 5.30 m, çapı 41 cm, ağırlığı 906 kg'dır. 105 km menzili vardır. 60.000 feet irtifaya kadar kullanılabilir.

YÜZDE 100'E VARAN İSABET ORANI

Bir atış ünitesi, atış kovanlarının her biri içinde dört füzeli 8 ila 16 fırlatma istasyonları, çok maksatlı tarama radarı ve bir muharebe kontrol istasyonundan teşekkül etmektedir. Çok ileri teknoloji kullanılarak yapılan ve çok hassas füze güdüm sistemi sayesinde Patriot, hedeflerini yüzde 100'e varan bir isabetle vurabilmektedir.

6 ÜNİTELİ GRUPLAR HALİNDE KULLANILIYOR

Esas itibariyle hava savunmasının sevk ve idaresini yapan Patriot atış ünitesi, diğer ana parçalardan ayrı olarak görev yapmaktadır. Normal olarak sistem bilgi koordinasyon merkezi aracı tarafından kontrol edilen bir taburda birleştirilmiş altı üniteli gruplar halinde kullanılmaktadır.