CHP'de Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna 3 aday
Ajanslar

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna 3 aday

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'de sular ısınmaya başladı. Parti içi muhalefet, başkanlık seçiminin de yapılacağı olağanüstü kurultay istiyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN KOLTUĞUNA 3 KİŞİ ADAY

Mustafa Balbay ve Umut Oran'dan sonra Muharrem İnce de CHP Genel Başkanlığı için aday olacağını açıkladı. İnce, 10 milletvekili ve delegelerle beraber kurultay çağrısı yapacak. Muharrem İnce genel başkanlık yarışı için "Aday olmam kaçınılmaz"dedi.

UMUT ORAN: "KILIÇDAROĞLU'NU CUMHURBAŞKANI ADAYI YAPACAĞIM"

Diğer taraftan CNN Türk'te Hakan Çelik'in programına katılan Umut Oran kendisinin genel başkan seçilmesi halinde Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yapacağını söyledi.

Umut Oran: Kılıçdaroğlu çekilirse cumhurbaşkanı adayım olur İZLE

BALBAY DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak  genel başkan adayı olmaya nasıl karar verdiğini anlatmıştı. Balbay, Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var diyerek CHP’de yön, yöntem ve yönetim değişikliği olması gerektiğini savunmuştu.

"Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. Bu borcu CHP’nin iktidar olması ile borcumu ödemiş olurum. Kongreye gidiyoruz. Ben önerilerimi sunacağım. Bana derlerseler bu projeler partimizi iktidara taşır. Ben de varım derim. Ben umutla heyecanla ve büyük bir enerjiyle geldim''