Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir? Vahit Kirişci'nin kariyeri ve biyografisi
ensonhaber.com

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan atama kararına göre; görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Vahit Kirişci'nin hayatı ve kariyerine dair bilgiler araştırma konusu oldu.

4 Aralık 1960 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Vahit Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi.

Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yapan Vahit Kirişci, doktorasını ise İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Peki Vahit Kirişci kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin biyografisi ve kariyeri...

VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR?

4 Aralık 1960 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi Vahit Kirişci'nin babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye'dir.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun Vahit Kirişci, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalışan Vahit Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te doçent, 2001'de profesör olan Vahit Kirişci, 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenen Kirişci, 22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü ve 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir? Vahit Kirişci'nin kariyeri ve biyografisi