31 Mart seçimindeki ‘usulsüzlük’ iddiasına 3 ayrı dava
ensonhaber.com

İstanbul'daki 31 Mart yerel seçimleri, usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile iptal edilmiş 23 Haziran'da seçmen, bir kez daha sandığa gitmişti.

İktidar ve muhalefet partisinin adayları arasındaki oy farkı, ikinci seçimde bir hayli açılmıştı.

İstanbullu seçimini Ekrem İmamoğlu'ndan yana kullanırken, bundan 6 ay önce yapılan seçime yönelik bugün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

41 ŞÜPHELİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart yerel seçimlerinde Ataşehir ve Kadıköy'de usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonunda, sandık başkanı ve üyesi olan 41 sanık hakkında "görevi ihmal" suçundan üçer aydan birer birer yıla kadar hapis cezası istemiyle 3 ayrı dava açıldı.  Hazırlanan iddianameler, gönderildiği Anadolu 35 Asliye Ceza Mahkemesi, 40. Asliye Ceza Mahkemesi ve 54. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ekrem İmamoğlu: İBB seçimi soruşturması ne oldu ViDEO

İMAMOĞLU SORMUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ta yapılan ve 6 Mayıs'ta YSK'nın tekrarlanması kararı verdiği İBB Başkanlığı seçimleri hakkında yürütülen soruşturmanın ne aşamada olduğu hakkında sorular yöneltmişti.

"FETÖ'CÜ DENİLEN SANDIK BAŞKANLARI NE OLDU"

Ekrem İmamoğlu, "Biz 23 Haziran'da normal bir şey yaşamadık. 6 Mayıs'ta seçim iptal oldu. 5 Mayıs tarihli Anadolu Ajansı haberini okuyorum: Sandık kurulu başkanlarına yönelik operasyonda 43 sandık kurulu başkanı ve üyesinin FETÖ'yle irtibatı tespit edildi. 'Bank Asya'ya şu kadar para yatırdı, şu kadar ByLockçu çıktı.' yazdı haberlerde. Bunun üzerinden bu ülkede başbakanlık yapmış insanlar konuştu. Sayın Cumhurbaşkanı konuştu, 'Çaldılar' dendi. Nerede bu soruşturma? Ne kadar kolay unutmak. Soruşturma yapılan insanlar nerede? 50 milyon liraya yakın masraf yapıldı. Biz kolay unutuyoruz. Nerede bu suçlular, nerede bu çalanlar?" ifadelerini kullanmıştı.

37 KİŞİYE FETÖ'DEN SORUŞTURMA

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan 37 kişi hakkında da FETÖ'den dava açıldı. Hazırlanan 7 ayrı iddianamede, 3 sanığın "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma", 34 sanığın da "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan cezalandırılması istendi.