Yıldız Holding iki günde iki şirket aldı
Son yıllarda şirket portföyüne yerli yabancı birçok şirket katan Yıldız Holding (Ülker Grubu) son bir kaç günde de yeni satın almalar ve ortaklıklar gerçekleştirdi.


UNO HİSSESİ YÜZDE 10 ARTTI

Türkiye'nin en büyük paketli ekmek markası olan UNO'da ortaklık yapısı da dün itibariyle tamamen değişti. Daha önce yüzde 50 paya sahip olan Ülker payını yüzde 60'a çıkarırken, diğer ortak Hasip Gençer elindeki hisselerin tümünü ekmek sektörünün dünyadaki deneyimli ismi Federico Caruncho’nun sahip olduğu Vedanta Equity'e devretti. Gençer böylece kurucusu olduğu Uno'da ortaklıktan tamamen çekilerek şirketi Ülker ve İtalyan ortağına bıraktı. Uno'da şirketin başına ise Federico Caruncho yönetici ortak olarak geçti.


AYAKKABI DEVİNDEN DE HİSSE SATIN ALDI

Bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi ayakkabı markalarını bulunduran Ziylan Grubu'nun yüzde 50 hissesi konsorsiyuma satıldı. Ziylan'ın yarısını satın alan üçlü konsorsiyumda, Ülker, BİM ve Mater Footwear bulunuyor. Ziylan Grup; Yıldız Holding’in (Ülker) hissedarı olduğu Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. ve Gözde Girişim, BİM ve Turkven’in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonlarının iştiraki Mater Footwear BV’den oluşan konsorsiyum ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Mehmet Ziylan, Grup olarak 2013 yıl sonunda konsolide edilen rakamlarla 1 Milyar TL ciro barajını aşacaklarını söylerken. 2015 yılı sonu ciro hedefinin, 1.8 Milyar TL olduğunu belirtti. Ziylan, bu hamlesi ile geçtiğimiz yıl İtalyan Lumberjack'ı satın alımından sonra ikinci büyük adımını da atmış oldu.