Güney Kore hayvan görünümünde askeri robotlar geliştiriyor
ensonhaber.com

Günümüzde birçok sektörde kullanılan robotlar, yapay zeka teknolojileriyle birleştirildiğinde ortaya oldukça başarılı işler çıkabiliyor. Ancak yapay zekalı robotlar, gelecekte sadece günlük hayatta kullanılmak için üretilmeyecek. Güney Kore, gelecekteki savaşlarda kullanılmak üzere kuşları, yılanları, deniz yaratıklarını hatta böcekleri taklit edebilecek askeri robotlar geliştiriyor.

ROBOT

ORDUYA ROBOT TAKVİYESİ

Güney Kore ordusunun, çok yakında ülkeyi savunmak için teknolojiye daha fazla güvenmesi gerekiyor. Ülke, oldukça düşen doğum oranı nedeniyle ileride 21 ay zorunlu ordu görevini gerçekleştirmek için genç erkek bulamayabilir. Bu durumun farkında olan hükümet, şimdiden birkaç proje üzerinde çalışıyor. Bu projelerin en önemlileri arasında ise askeri robotlar bulunuyor.

güney kore

BİRÇOK OPERASYONA YARDIM EDECEKLER

Projenin ilk aşamasında, keşif operasyonlarını yürütmek ve destek sağlamak için kuş benzeri robotlar ve yüzen robotlar üretilecek. Daha sonra drone benzeri mekanik robotlar ise uçarak düşman hareketleri hakkında bilgi toplayacak. Kısıtlı alanlara erişmek için de yılan gibi hareket edebilen robotlar kullanılacak.

ROBOT

Üretilecek bu robotlar, askeri operasyonlara yardım etmenin yanı sıra, doğal afetlerden sonraki arama ve kurtarma görevlerine de katılacak. Güney Kore ordusu, yapay zeka alanlarında dünyanın en gelişmişleri arasında görülen, ancak askeri uygulamalara daha az odaklanan yerel teknoloji şirketleri ile yakın çalışmayı planlıyor.

Söz konusu askeri robotların bir bölümü 2024 yılında orduya teslim edilecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji