Hatay'da top mermisi düştü

Hatay'da top mermisi düştü

Suriye'nin İdlip kentine bağlı Harapjoz köyünde yoğun çatışmalar sürerken atılan bir havan topu mermisi Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyü kırsal alanına düştü. Bunun üzerine Türkiye'nin sınırdaki askeri birlikleri anında karşılık verdi.

5 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye ordusuna ait top mermisi düşmüştü. Olayda 2 anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetmişti. Şanlıurfa'dan sonra Hatay'a da top mermisi düştü.

KIRSAL ALANA DÜŞTÜ

İdlip kentine bağlı Harapjoz köyünde yoğun bir şekilde çatışmalar yaşanırken atılan bir havan topu mermisi Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü kırsal alanına düştü. Bunun üzerine Türkiye'nin sınırdaki askeri birliklerinden anında karşı atış yapıldı. Çatışmaların yoğun şekilde devam ettiği, silah ve patlama seslerinin duyulduğu Harapjoz köyü tarafından dumanların da yükseldiği görüldü. Suriye bölgesinden atılan havan topu mermisinin biri dün Yayladağı ilçesindeki kırsal alana düşmüştü. Önceki gün de atılan bir havan topu mermisi Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesi Sarıbük mezraası yakınındaki fidanlığa düşmüştü. Türkiye'nin sınırdaki askeri birlikleri de anında 'karşı atış' yapmıştı.