4 aylık bebek mama kurbanı oldu

4 aylık bebek mama kurbanı oldu

Olay, önceki gün İstanbul Ümraniye'de Yukarı Dudullu Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre; Salim ve Nevin Aydınalp çiftinin 4 aylık bebekleri Aleyna Aydınalp, sabah erken saatte uyandı. Bu sırada işe gitmeye hazırlanan baba Salim Aydınalp, anne sütü içmeyen minik Aleyna'nın karnını mamayla doyurmak istedi. Kızına bir miktar mama yediren baba Aydınalp, daha sonra Aleyna'yı annesine teslim etti.

ANNESİ YARIM SAAT SONRA FARK ETTİ

Anne Nevin Aydınalp, gözleri kapanan Aleyna'nın uyuduğunu düşünerek vakit geçirmeden yatağına bıraktı. Bir süre ev işleriyle meşgul olan anne Aydınalp, yaklaşık yarım saat sonra bebeğini kontrol etmek için geldiğinde korkunç gerçekle karşılaştı. Aleyna'nın yüzünün bembeyaz olduğunu ve nefes almadığını fark eden anne, ne yapacağını şaşırdı. Kısa sürede üzerindeki şoku atlatan anne, hemen kucağına aldığı bebeğiyle yakındaki Adem Yavuz Sağlık Ocağı'na koştu. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra durumu ciddi olan Aleyna, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla acil servise götürülen minik Aleyna'nın hastaneye gelmeden önce hayatını kaybettiği belirlendi.

SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Bu arada, hastanede yapılan ilk araştırmada minik Aleyna'nın yediği mamanın boğazına dolması nedeniyle öldüğü iddia edildi. Olayla ilgili inceleme başlatan Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı, anne Nevin Aydınalp'in ifadesini aldı. Annenin, ifadesinde, "Eşim mama yedirdikten sonra Aleyna'yı bana verdi. Ben de bir süre dizimde salladıktan sonra uyuduğunu düşünerek yatağına bıraktım. Yaklaşık yarım saat sonra yanına gittiğimde nefes almadığını gördüm. Hemen sağlık ocağına götürdüm." dediği öğrenildi.

Savcılık, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Aleyna'nın cesedini Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp'tan gelecek raporun sonuçlarına göre Salim ve Nevin Aydınalp çifti hakkında dava açılabileceği belirtildi.

BABA OLAYI ANLATTI

Otopsi sonrası Adli Tıp Kurumu'ndan alınan minik Aleyna'nın cansız bedeni, Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Kızının cansız bedenini Adli Tıp Kurumu'nda teslim alan baba Salim Aldınalp, o anları şöyle anlattı: "Çocuğum üşümesin diye yanımda yatırıyordum. Sabah saat 06.00'da Aleyna uyandı. Yaklaşık 2 saat sonra mama saati geldi. Anne sütü içmediği için normal şekilde mamasını yedirdim. İşe gitmem gerektiği için çocuğu eşime teslim ettim. Eşim yarım saat sonra bebeği dizinde sallayarak uyutup yatağına koymuş. Yarım saat sonra çocuğun yüzünün bembeyaz olduğunu fark edince direk atlayıp sağlık ocağına götürmüş. O sırada eşim bana telefon etti. İşi bıraktım ve sağlık ocağına gittim. Geldiğimde ambulans bekliyordu. Çocuğum sedyede beklerken bedeninin sıcak olduğunu gördüm. Sağlık durumunu sordum normal olduğunu ve hastaneye sevk ettiklerini söylediler. Ambulansla Ümraniye Devlet Hastanesi'ne götürüp yoğun bakıma aldılar. Yarım saat uğraştılar. Durumunu sorduğumda bana 'çocuğunuz buraya ölü bir şekilde geldi, yapılacak bir şey yok başınız sağ olsun' dediler."

Bu arada, Aydınalp ailesinin yakınları, hastane görevlilerini suçladı.