TSK, Azerbaycan için elinden geleni yapacak
AA

Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’ın Tovuz Rayonu’na ağır silahlarla saldırması bir anda dünya gündemini değiştirdi ve bölgesel savaş senaryolarının bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu.

Ermenistan'ın bu saldırıları sonrası Türkiye'den, Azerbaycan'a destek gelmişti. Türkiye'nin desteği sonrası Ermenistan Parlamentosu Başkanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan'la sınırda yaşanan gerilimde Türkiye'nin Azeri ordusuna verdiği desteğin bölgesel güvenliği tehdit ettiğini savunmuştu.

AZERBAYCAN'DAN TÜRKİYE'YE KRİTİK ZİYARET

Azerbaycan Savunma Bakanı Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı ziyaret etti.

Azerbaycan'ın, Ermenistan tarafından saldırıya uğradığı günlerde Ramiz Tahirov'u kabul eden Akar, Azerbaycan ile kardeşliğe vurgu yaptı.

Akar, kardeş ülke Azerbaycan'a gerçekleştirilen Ermeni saldırılarına karşı, her zaman olduğu gibi bu süreçte de Azerbaycan'ın yanında olunacağının altını çizdi.

TSK ELİNDEN GELENİ YAPACAK

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Akar, "Azerbaycanlı gardaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya karşı bundan önce nasıl Azerbaycanlı gardaşlarımızla beraber olduysak bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Azerbaycanlı gardaşlarımızla bir ve beraberiz, acılarını yüreğimizde hissediyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, TSK olarak ne yapmamız gerekiyorsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın da katıldığı görüşmenin başında bir konuşma yapan Akar, saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kendisinin de Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile görüşerek gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

"AZERBAYCAN TÜRKÜ'NÜN ACISI BİZİM ACIMIZDIR"

Yaşananlarla ilgili yapılması gereken ne varsa yapılacağını ifade eden Akar, "Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirilen alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan Türkü'nün acısı bizim acımızdır. Orada yaşadığınız her türlü sıkıntının burada çok derin şekilde hissedildiğini de hepinizin bilmesini istiyorum." diye konuştu.

"KADERDE VE KIVANÇTA BİR VE BERABERİZ"

Sınırlarının ve halkının güvenliği için mücadele ederken şehit olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına Allah'tan rahmet, yaralılarına acil şifa dileyen Akar, şunları söyledi:

"Azerbaycanlı gardaşlarımıza taziyelerimizi sunuyoruz. Kanlarının yerde bırakılmayacağına emin olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Yukarı Karabağ'ın hiçbir hukuki gerekçe ve meşruiyete dayanmadan işgalini kabul etmemizin mümkün olmadığını her platformda söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bu konuda Azerbaycanlı gardaşlarımızın, yiğit insanların yapacağı tüm mücadelede onlarla beraber olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye’de asker sivil herkes ifade etmekte olup, tüm halkımız bu duygu ve düşünceyi paylaşmaktadır. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz ki biz 'İki devlet bir milletiz'. Dilimiz, dinimiz, tarihimiz, anlayışımız birdir, beraberdir. Kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk andan itibaren ifade ettiği gibi bu gerçekten Ermenilerin boyunu aşan bir teşebbüstür. Biz de diyoruz ki bu açtıkları kumpasın altında kalacak, bu kumpasta boğulacak ve yaptıkları işin hesabını mutlaka ödeyeceklerdir. "

ÖZAL'IN SÖZLERİ...

Sınırda yaşanan bu gelişmeler, akıllara eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bir sözünü getirdi.

O dönem yine Ermenistan'ın provakatif eylemleri sonrası Özal, “Kars’ta bir tatbikat yapsak yanlışlıkla üç beş tane bomba Ermenistan’a düşse ne olur?” demişti. Özal'ın bu sözleri sonrası Ermenistan, gerçekleştirdiği eylemlerden geri adım atmıştı.

TSK, Azerbaycan için elinden geleni yapacak

TSK, Azerbaycan için elinden geleni yapacak

TSK, Azerbaycan için elinden geleni yapacak

TSK, Azerbaycan için elinden geleni yapacak

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)