Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ardından dün yaşanan sel sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da afet bölgesine gitti.

Bakan Kurum, helikopterle havadan Doğankent ve Tirebolu'daki sel bölgesindeki incelemelerinin ardından selden en fazla zarar gören Dereli ilçesine geldi.

SEL SONRASI BİLANÇO AÇIKLANDI

Beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çamur yığınlarının arasında Dereli ilçe merkezini dolaşan Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız VİDEO

7 ilçede doğal afet olaylarının meydana geldiğini belirten Bakan Kurum, 3 ilçenin felaketten en çok etkilenen ilçeler olduğunu açıkladı. Doğankent, Dereli ve Yağlıdere ilçelerinin gördüğü büyük hasara değinen Kurum, vatandaşın yarasını sarmak için bütün bakanlıkların seferber olduğunu vurguladı.

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız

378 BİNAYA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Bakan Kurum, sahada fiilen bulunan 45 ekibin hasar tespit çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, 378 binanın hasar tespitinin yapıldığını duyurdu.

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız

17 YIKIK, 361 AZ HASARLI BİNA MEVCUT

98 köy yolunun kapalı olduğunu dile getiren Bakan Kurum, "Doğankent 4 yıkık, 200 az hasarlı, Dereli ilçesinde 3 yıkık, 152 az hasarlı ve Yağlıdere'de 10 yıkık, 9 az hasarlı olmak üzere toplamda 17 yıkık, 361 az hasarlı bina tespiti yaptık" ifadeleri ile hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını aktardı.

20 BİNA BOŞALTILACAK

Sel ve heyelan sebebiyle afet riski altında olan alanların da risk durumlarının test edildiğini aktaran Bakan Kurum, dere yatağında bulunan 20 binanın da boşaltılacağını belirtti.

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)