'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje
DHA

Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü, doğal akvaryumu andıran eşsiz görüntüsü ile görenleri kendisine hayran bırakıyor...

GÜNÜBİRLİKÇİLERİN UĞRAK YERİ

Dipten kaynayan su ile beslenen 15 metre derinliğe sahip göl, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Çevre illerden hafta sonu günübirlik tatile gelen ziyaretçiler, gölün çevresinde yürüyüş yaparak mesire alanlarında vakit geçiriyor.

Göl çevresinde bulunan restoran, otel, cami, basketbol, voleybol ve çim futbol sahası ile piknik alanları da turistlere konaklama ve sosyal imkan sağlıyor.

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

YAPIYA UYGUN YENİLİKLER YAPILACAK

Sivas Valiliği ise gölün turizm açısından daha elverişli olması için yeni bir proje hazırladı.

Gölün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacak. Projenin hayata geçmesi ile günübirlik olarak ziyaret edilebilen gölde, konaklama imkanı sağlanmış olacak.

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

"HİÇBİR SİVASLI GÖLÜN ZERRESİNE ZARAR GETİREMEZ"

Valiliğin projeyi sosyal medya hesaplarından duyurmasıyla, çevrecilerden gölün doğallığının bozulabileceği gerekçesiyle itirazlar oluştu.

Sivas Valisi Salih Ayhan da "Sivas'ın, her bölgesinin ayrı bir güzelliği ve turizm değeri var. Gökpınar Gölü de turkuaz mavisiyle Türkiye'de değil, dünyada bir incidir. Bu inciyi herkesin muhafaza etmesi lazım. En başta bizlerin bu sorumluluk içerisinde hareket ettiğimizin bilinmesi lazım. Hiçbir Sivaslı, Gürün Gökpınar Gölü'nün zerresine zarar getirecek davranışta bulunamaz. Buna biz başta olmak üzere tüm Sivaslılar karşı çıkar." dedi.

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

"BİR YERLEŞİM YERİ VE YOĞUNLUK OLUŞTURMAYACAĞIZ"

Projenin gölle alakalı olmadığını belirten Vali Ayhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Aslında gölü muhafaza eden bir projedir. Gölün etrafını baskılayan diğer çalışmaları biraz daha tabana yaymaktır. Yani yoğunluğu gölün alt tarafına doğru aktarabilmektir. Asla bir yerleşim yeri ve yoğunluk oluşturmayacağız. Tamamen dokuya uygun ahşap, suyun alt tarafındaki yürüyüş alanları oluşturabilmektir. Ayrıca birkaç tane dinlenme, bungalov evleri şeklinde bir çalışma olacak. Gölden çıkan suyu biraz daha etkin kullanabilmek adına bir çalışma yapıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Kamuoyunun da hassasiyetini alarak, daha iyi bilgilendirme yaparak, orada hukuki bir durum olmaması için de çalışmaları yapacağız.

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

"ZARAR VERECEK BİR UYGULAMAYA MÜSAADE ETMEYİZ"

Bu konuda çok dikkatli olacağız. Elbette orada bir çevre bilinci olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Her Türk vatandaşının ve Sivaslının Gökpınar Gölü'nü korumak ve kollaması asli görevidir. Başta da bizim görevimizdir. Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz. Gölü daha da rahatlatmak için yapılan bir projedir. Projemizin ileriki zamanda detaylarını kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)