Fatih Portakal Fox TV'den ne kadar maaş alıyor
ensonhaber.com

İsmail Saymaz'ın dün akşam katıldığı bir TV programında Fatih Portakal'ın istifa edeceğine dair söylemlerinin ardından, Fox TV ekranlarının yüzü olan Fatih Portakal'ın istifası gündeme bomba gibi düştü.

Fox TV'deki ana haber bültenini sunmama kararı alan Fatih Portakal'ın yıllık gelirinin 1 milyon TL olduğu öğrenildi.

FATİH PORTAKAL'IN MAAŞI NE KADAR

Fox TV'nin başarılı haber spikeri Fatih Portakal, eşi Armağan Portakal'ın da isteği üzerine mesleğini bıraktı ve emekli oldu.

Fatih Portakal Fox TV'den ne kadar maaş alıyor

FATİH PORTAKAL YILDA NE KADAR KAZANIYOR

Bundan sonraki yaşamını İzmir Urla'da eşiyle birlikte organik tarım faaliyeti yürüterek geçireceği iddia edilen Fatih Portakal'ın, Fox'tan yılda 1 milyon TL kazandığı kulislerde dile getiriliyor.

HABER SPİKERLERİNİN AYLIK ORTALAMA KAZANCI NEDİR?

Ülkemizde ilk kez 1952 yılında yapılmaya başlanan televizyon yayınları 1980'lı yıllardan sonra canlı yayınların yapılmasıyla daha da önem kazandı o dönemler 1 kanaldan 3 kanala günümüzde ise 400 den fazla kanal televizyonlarımızda yayınlanmaya başladı.

Her ne kadar 400 civarı kanala ülkemiz uyduları sahiplik ediyor olsada bu kanalların bir çoğu bant yayını yapıyor. Geri kalanlar ise düzenli canlı yayınlarıyla izleyicinin karşısına çıkıyor.

ULUSAL KANALLARDA HABER SPİKERİ MAAŞI NE KADAR?

Az izlenen ulusal kanallarda spiker maaşları 5-10 bin TL arasındadır. Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT 1, HaberTürk, CNN Türk, NTV gibi büyük kanallarda ana haber spikeri maaşları 20 bin TL ile 150 bin TL arasında değişmektedir.

Haber Spikeri poziyonunda çalışanların kariyerlerinde ilerledikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları ortalama maaşlar artmaktadır.

Fatih Portakal Fox TV'den ne kadar maaş alıyor

FATİH PORTAKAL KİMDİR?

Fatih Portakal 2 Şubat 1967, Nazilli, Türk gazeteci ve sunucu.

İlköğrenimini Nazilli'de; liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 1994 yılında yüksek lisans ve yabancı dil eğitimini yapmak üzere Avustralya'ya gitti.

Fatih Portakal, eğitimi sonrasında Avustralya'da ünlü bir restoranı bir müddetliğine işletti. 1997 yılında Türkiye'ye döndü. Armağan Toper ile evlendi. 1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak çalıştı.

2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında FOX'un habercilerinden İrfan Değirmenci'nin teklifi üzerine FOX'a geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları arasında FOX'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013'ün Eylül ayında FOX'taki kadın habercilerinden Nazlı Tolga'nın evlenerek yurtdışına yerleşmesi gereğince Fox Ana Haber programı sunuculuğu işini bırakması üzerine programı sunmaya başladı.

Ayrıca Fatih Portakal ileTürkiye'nin Trendleri adlı programı da sunmaktadır. Aydınlı sunucu, 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Haber Sunucusu"ödülüne layık görülmüştür.