FBI kimliğiyle yakalanan FETÖ'cü tutuklandı
AA

FBI kimliğiyle yakalanan FETÖ'cü tutuklandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 9 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİNİN ÜZERİNDEN FBI KİMLİĞİ ÇIKTI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden üzerinde sahte "FBI" kimliğiyle yakalanan Fatih Akçay ile esnaf Emrullah Öner, astsubay Yıldıray Özoğlu, üniversite öğrencisi Numan Gürhan Sarı tutuklandı, öğretmen E.Ç, H.Ü, C.G, G.A ve imam Y.G. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Sakarya'nın Ferizli ilçesinde jandarma ekiplerince Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yakınındaki bir eve düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Fatih Akçay'ın üst aramasında sahte "FBI" kimliği bulunmuştu.

FETÖ OKULUNDA ÖĞRETMENLİK YAPIYORDU

Belçika'da yaşadığı ve bu ülkedeki "Lucerna College Antwerpen"de öğretmenlik yaptığı öğrenilen zanlının sosyal medya hesaplarında örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile fotoğraflarının yer aldığı, sosyal medya hesabında ise kişisel bilgilerine "NATO'da Bilgi İşlem", "Fetullah Gülen Akademisinde Gönüllü, "samanyolufanlari.com'da yönetici" yazdığı belirlenmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)