Fuat Oktay Hatay'daki depremlere ilişkin son durumu aktardı
ensonhaber.com

Hatay'da peş peşe yaşanan 2 depremin ardından bölge halkı ve çevre iller panik halinde.

Depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarda bulundu.

"8 yaralımız var"

Oktay yaşanan depremler sebebiyle 8 yaralı olduğu bilgisini vererek şu bilgileri paylaştı:

“6.4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem yaşadık. Şu ana kadar 28 ihbar mevcut ve her bir ihbarı değerlendiriyoruz. Hastanelerimize getirilen 8 yaralımız var."

"Deniz seviyesi uyarısı kaldırıldı"

Kandilli Rasathanesinin tsunami konusunda yaptığı uyarıyı da anımsatan Fuat Oktay şöyle konuştu:

"Kandilli ile görüştük. Bunun iki saatlik standart bir uygulamaları olduğunu ifade ettiler. İki saat içerisinde suyun hareketini takip ettikten sonra bu uyarıyı kaldırdıklarını söylediler. Şu anda böyle bir riskin olmadığını gördükleri için bu uyarı kaldırılmıştır. AFAD da bu uyarıyı kaldırdı."

"Vatandaşlarımızdan hasarlı binalara girmemelerini rica ediyoruz"

Oktay açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Vatandaşlardan gerek eşya almak için gerek herhangi bir şey kontrol etmek için hasarlı binalarına girmemelerini özellikle rica ediyoruz. Lütfen girmeyin. Kendi sağlığınızı düşünün, yakınlarınızı, milletimizi düşünün. Mala gelenin hepsi gelir ama cana gelmesin. Biz burada tüm gelişmeleri yine bakanlarımız, tüm kurumlarımızdan arkadaşlarımız ve tüm ekiplerimizle birlikte yakından taklip ediyoruz. Panik yapacağımız bir durum yok. Kontrolümüz altında. Yeteri kadar ekipmanımız, elemanımız, arama kurtarma personelimiz, iş makinelerimiz ve tüm görevlilerimiz sahada. Herhangi bir sorun olursa en yakındaki güvenlik görevlimize ve AFAD personelimize durumu iletirlerse anında yardımcı olunacaktır."

"Karaçay Barajı'nda risk yok"

Karaçay Barajı ile ilgili ortaya çıkan söylenti üzerine harekete geçtiklerini belirten Oktay, "Şu an itibarıyla alınan bilgiler çerçevesinde herhangi bir risk olmadığını görmüş bulunuyoruz." bilgisini paylaştı.