Gökçen Çatlı yeni kitabını anlattı

Babası Abdullah Çatlı'yı ve kurduğu örgütü anlattığı 'Çelik Çekirdek' adlı kitabı yazan Gökçen Çatlı TEMPO dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gökçen Çatlı yeni kitabını anlattı

Gökçen Çatlı babası Abdullah Çatlı'nın hayatını anlattığı kitabıyla çok tartışılmıştı. Çatlı ve arkadaşlarının kurduğu 'Çelik Çekirdek' adlı örgütü anlattığı yeni kitabını ise tamamlamak üzere. Gökçen Çatlı, kitabının yayınlanmasına iki ay kala görüşlerini Tempo Dergisine anlattı.

Kitabında geçen isimlerden tepki alıp almadığı sorusu üzerine Gökçen Çatlı, "Elbette geldi. Ben sadece kitapla ilgili konuşmuyorum.Genel ilişkilerimiz için de durum aynı. Şahsen, babamın içinde olduğu olaylarda sorumlu olan kişilerin çok da cesur davranmadıklarını görüyorum. Bu beni çok rahatsız ediyor" diye konuştu.

"Susurluk kaza değildi"

3 Kasım 1996 günü Susurluk'ta meydana gelen kazanın üzerinde bir suikast şüphesi olduğunun hatırlatılması üzerine Gökçen Çatlı, "suikasttan önce, babamın polis tarafından takip edilmesi gibi, normalde olmayan şeyler, bu işin içinde başka şeyler olduğunu gösteriyor. Ama ben bu konuyu deşmek istemiyorum. Ben inanıyorum ki çok kısa vadede, orada yaşananlar bir suikast ise, ortaya çıkacaktır. Sıradan bir kaza olmadığı kanaatindeyim " şeklinde konuştu.

"Babam 15 milyon doları reddetti"

Abdullah Çatlı'nın, devletle ilk ilişkileri nasıl kuruluyor sorusuna ise Gökçen Çatlı'nın yanıtı şöyle: "1982'de babamlara 15 milyon dolar teklif ediliyor. Hatta operasyonların finanse edilmesi için bu para örtülü ödenekten çıkarılmış. Babama böyle bir teklifle geldiklerinde, kendisi parayı kabul etmiyor. Ama o paranın da nereye gittiği belli değil."

Tempo/Güçlü Özgan