Hakkarili Hasan dedeyi yıkan şehit haberi

Hakkarili Hasan dedeyi yıkan şehit haberi

PKK'nın karakola düzenlediği saldırıyı üç saat boyunca gözyaşlarıyla izleyen Hasan dede, "Keşke elimde bir güç olsaydı o an 'yeter artık' diyebilseydim." sözleriyle üzüntüsünü dile getiriyor.

Türkiye-Irak sınırının çizildiği tarihle neredeyse aynı yaşta Hasan Ölmez. Sınır çizilirken annesiyle Çukurca tarafında kalır, iki ablası ise Irak'ta. Yıllarca aradığı kardeşlerinin izini 1990 yılında Süleymaniye'de bulur.

"KAMİL'İN GİTMESİ BENİ BİTİRDİ"

85 yaşındaki Hasan dedenin hayatı kendi tabiriyle çileyle başladı ve hâlâ öyle devam ediyor. Yüreği, şu günlerde Geçimli'deki karakol saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın acısıyla sızlıyor. Kırşehirli Kamil uzmanla, yol üzerinde bulunan camide birlikte kıldıkları vakit namazlarında tanışmış. Karakoldaki askerlerden en çok onu sevmiş. Zamanla Kamil uzman ona 'dede', o da uzman çavuşa 'oğlum' diye hitap etmeye başlamış. Hasan dede bugünlerde oğlunu kaybetmenin acısını yaşıyor. "Ölen her insan her genç yüreğimi parçalar ama Kamil'in gitmesi beni bitirdi. Sahip çıkamadım." diyor mahcup bir edayla.

"NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZ?"

Geçimli'ye düzenlenen son saldırıyı 3 saat boyunca izlemiş Hasan dede. Çaresizlik içinde gözyaşları dökmüş: "Keşke elimde bir güç olsaydı o an 'yeter artık, birbirinizden ne istiyorsunuz. Neyi paylaşmıyorsunuz?' diyebilseydim."