Dolar
7.5555
0.1166%
Euro
8.9623
0.0938%
Altın
1950.56
0.3276%
Borsa
1111.96
0.117%
G. Altın
473.93
0.468%
Bitcoin
82990.94
0.4052%
23ºC
İstanbul
Kısmen güneşli 23 C

    İsrafil Köse hayatını kaybetti

    Kadıköy'de motosikletiyle geçirdiği kaza sonrası yoğun bakıma alınan İsrafil Köse hayatını kaybetti.
    • Haber Merkezi
    • 22.08.2016 - 09:48
    İsrafil Köse hayatını kaybetti

    İsrafil Köse hayatını kaybetti #1

    Motosikletle geçirdiği trafik kazası sonucu Haydarpaşa Numune hastanesine kaldırılan 46 yaşındaki oyuncu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Sanatçının naaşı, yarın Şirinevler Ulucami'de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kocasinan Mezarlığına defnedilecek.

    TAKSİ KAPISINA ÇARPTI

    Köse'nin menajeri Emin Albayrak, yaptığı açıklamada, sanatçının dün sabah saatlerinde, kullandığı motosikletle park halindeki bir taksinin açılan kapısına çarptığını söyledi.

    "BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ, MAKİNEDEN ÇIKARILDI"

    Sanatçının, çarpanın etkisiyle 30-35 metre sürüklendiğini ifade eden Albayrak, "Beyin ve ciğerlerinde ağır hasar meydana geldi ve iç kanama geçirdi. Bu sabaha karşı 02.30 sularında beyin ölümü gerçekleşti. Makineye bağlı olarak bir süre daha yaşadı ve saat 13.00 gibi makineden çıkarıldı." diye konuştu.

    "HEPİMİZ ŞOK İÇİNDEYİZ"

    Köse ile ağabey kardeş gibi olduklarını aktaran Albayrak şöyle devam etti: "Birçok işte beraber bulunduk. Yıllarca her şeyimizi paylaştık. Bir daha İsrafil Köse gibi bir insan yeryüzüne gelmez. Çok nevi şahsına münhasır biriydi. İçimizi parçaladı. Hepimiz şu an şok içerisindeyiz. Sanatçılar, yapımcılar, set çalışanları burada. Herkes perişan oldu. Türkiye'nin her yerinden belediye başkanları, milletvekilleri herkes arıyor. Çünkü o herkesin insanıydı."

    Sanatçının yaklaşık 1,5 ay önce boşandığı Şengül Zeybek de çok şaşkın ve üzgün olduğunu ifade ederek, "Abdullah Şafak isminde 20 aylık bir çocuğum var. Çocuğum babasız kaldı. Ona ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben bu kazanın peşini bırakmayacağım. Maalesef gülen adamımızı kaybettik." dedi.

    "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

    Hastaneye gelen oyunculardan Nuri Alço da acı ve beklenmedik bir ölümle karşılaştıklarını ve çok üzgün olduklarını dile getirdi. Oyuncu Özlem savaş ise "kardeşim" diye bahsettiği Köse için "Bu piyasada görülebilecek dünyanın en dost, merhametli, yetenekli ve özel insanıydı. Çok üzgünüz." diye konuştu. Oyuncu Umut Oğuz da şehir dışında olmasına rağmen, oyuncunun kazadan sonra sağlık durumunu sürekli takip ettiğini anlattı.

    "SALMIŞTI KENDİNİ BİRAZ"

    İsrafil Köse'nin moralinin son zamanlarda çok bozuk olduğunu belirten Oğuz şunları aktardı: "Boşandıktan sonra pek iyi değildi biliyorum. Salmıştı kendini biraz. Arada bir dertleşirdik, iyi gelirdi. Yoğunluktan son zamanlarda görüşemedik. Hayat kısa, hiçbir şeyi ertelemeye gerek yok. Şakalaşırken bir tokat bile atsan gülerdi. Asla kimsenin canını incitmez ve kalbini kırmazdı. İyiler bu dünyayla bağ kuramıyor. Ben en çok ufak çocuğuna üzülüyorum. Allah kalanlara sabır versin."

    "ÇOK İYİ KALPLİ ARKADAŞTI"

    Oyuncu Şevket Çapkınoğlu, Köse'yi çok yakından tanıdığını vurgulayarak, "Çok iyi kalpli bir arkadaştı. Çok genç yaşta vefat etti. Çok üzgünüm gerçekten. İkimiz de Artvinliyiz. Hemşehrilikten dolayı da ayrı bir dostluğumuz vardı. Yaklaşık 2 hafta önce muhabbet ettik. Oyunculuğu bir yana, iyi kalpli, sıcak, güler yüzlü biriydi." ifadelerini kullandı. Köse ile birçok projede birlikte rol alan oyuncu Ruhi Sarı da çok üzgün olduğunu dile getirerek, "Dünya güzeli bir adamdı. Böyle bir ölümü hak etmedi. Genç yaşta kaybettik. Yakışmadı." dedi.

    Emret Komutanım - İsrafil Köse VİDEO

    İSRAFİL KÖSE KİMDİR?

    20 Şubat 1970 yılında Artvin’de dünyaya gelen İsrafil Köse, üniversiteyi İstanbul’da okumuş ve İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünnden mezun olmuştur. 1987 yılında Belene dizisinde Emin rolü ile ekrana çıkan İsrafil Köse, özellikle Laz şivesi ile yaptığı rolleri ile tanınmıştır. Emret Komutanım dizisinde Laz Çavuş Cemal rolünü canlandıran İsrafil Köse, ”Sümela’nın Şifresi: Temel” ve ”Moskova’nın Şifresi: Temel” filmlerinde de rol aldı. İsrafil Köse, son olarak 2015 yılında “Şimdi onlar düşünsün” adlı yapımda rol almıştı.

    Filmografisi
    Şimdi Onlar Düşünsün (2015) Kamil
    Oflu Hoca’nın Şifresi (2014) – Manav
    Ya Sonra(2011)-Al Paçino
    Hop Dedik Deli Dumrul(2011)-Dursun
    Reis(2011)-İdris
    Sümela’nın Şifresi: Temel(2011)-Cemil
    İffet(2011)-Ersin
    No Ofsayt(2009)-Ali Rıza
    Gece Gündüz(2009)-Yöntem Ali
    Avanak Kuzenler(2008)-Peştekül’ün Adamı
    Babam Adam Olacak(2008)-Hamza
    Doktorlar(2007)-Temel(2. Sezon)
    Zoraki Koca(2007)-İzzet
    OKS Anneleri(2007)-Himmet
    Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu(2006)
    Emret Komutanım:Şah Mat(2006)-Laz Çavuş Cemal
    Rıza(2006)
    Yolda/Rüzgar Geri Getirse(2005)-Nuri
    Emret Komutanım(2005)-Laz Çavuş Cemal
    Şapkadan Babam Çıktı(2003)-Selman
    Asayiş Berkemal(2002)
    Pembe Patikler(2002)-Bekçi
    Koltuk Sevdası(2001)
    Nasıl Evde Kaldım(2001)-Adem
    Dar Alanda Kısa Paslaşmalar(2000)-Lango
    Evdeki Yabancı(2000)-Rıza
    Eyvah Kızım Büyüdü(2000)-Rıza
    Dedelerimi Evlendirirken(2000)
    Yılan Hikayesi(1999) 1. Sezon
    Şaşıfelek Çıkmazı(1996)
    Oğlum Adam Olacak(1995)
    Belene(1987)-Emin(2.Bölüm)

    İlginizi Çekebilir

    Görüş Bildir