İstanbul'da aidat zammı tartışması yaşanan sitede ağaç kavgası
DHA

Yeni yıla girilmesiyle birlikte artan fiyatlar en çok site aidatlarını etkiledi.

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bulunan 806 daireli bir sitede yönetimin yüzde 200 yapılan aidat zammı, protestolar sonrası yüzde 100 olarak güncellenmişti.

Ancak sitede olaylar durulmuyor.

Site sakinleri bu kez de yönetimin bahçedeki 10 ağacı hastalıklı olduğu gerekçesiyle kesmesine kızdı. Bir site sakini ağaların kesildiği anları cep telefonu kamerasına alarak tepkisini dile getirdi.

"10 tane ağaç kesildi"

Site sakini Neval Kuvan, olayı şu ifadelerle anlattı:

"Sabah 11.30 gibi mutfağa girdiğim zaman ağaçların kesildiğini gördüm. O panikle bağırdım, 'siz ne yapıyorsunuz, intikam mı alıyorsunuz?' dedim. Bana, 'Hastalıklı' dedi. Ben de 'Yeşil ağaç hastalıklı olur mu?' deyince, 'Yönetim söyledi ben bir şey bilemem' dedi. Benim bağırmamla bıraktı sonra yönetimden biri geldi. 'Hastalıklı değil' dediğimde 'Hastalıklı' deyip durdu. Hem yeşil ağaçları siz niye kesiyorsunuz. 10 tane ağaç kesildi. Kamyona atıp götürdüler"

"Aidatı indiriyoruz size hizmet vermiyoruz oldu"

Site sakini Ümran Seyhan ise şu ifadeleri kullandı:

"Sabah canlı ağaçları kestiler. Kesme sebepleri bilemiyoruz. Bize bir nispet mi intikamı mı anlamadık. Bunlar kendi amaçlarını astılar, siteye zarar vermeye başladılar. Aidatı indiriyoruz, size hizmet vermiyoruz oldu. Aidat yüzde 100'e indirdiler"

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)