Kilis'te FETÖ soruşturmasında 6 tutuklama
AA

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 20 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emin Arslan ile 5 kişi tutuklandı, 14 kamu görevlisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DÜZCE

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, emekli polis memuru Taner Yiğit, komiser yardımcıları Muhammet Ünal, Hayati Savaş, Ömer Kul, Serdar Doğulu, başpolis Muharrem Başarılı, polis memurları İrfan Kara, Cevat Kara ve Metin Akar ile hemşire Saliha Demirhan'ın evlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KAHRAMANMARAŞ

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin KSÜ akademisyenlerine yönelik operasyonda gözaltına aldığı 27 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen KSÜ Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Abdullah Sökmen ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çetinkaya, Fen Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Faruk Yaşa, Yabancı Diller Yüksek Okulu okutmanı Mahmut Özkan, Doç. Dr. İzzet Döş ve Ziraat Fakültesinde şef olarak görev yapan Faruk Kurt, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerden, 8'i adli kontrol şartıyla salıverilirken, 13'ü ise serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)