Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı

e

Kazada hayatını kaybeden ATT hemşiresi Hatice Arslan’ın cenaze namazı Bulancak Sarayburnu Camisi’nde öğle namazı sonrası kılınırken, Arslan’ın cenaze namazını imam olan babası Hamdullah Arslan kıldırdı. Baba Arslan kızını son yolculuğuna uğurlarken gözyaşlarına hakim olamadı. Türk bayrağına sarılan tabutunun üzerine 112 Acil yeleği bırakılırken, genç hemşirenin tabutu kılınan cenaze namazının ardından çalışma arkadaşları tarafından 112 Acil ambulansına konuldu. Cenaze Bulancak’ın Bahçeli köyüne götürülerek defnedildi.

Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı İZLE

Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı

"GÖREV ŞEHİDİ SAYILMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR VAR"

Cenazeye katılan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Dr. Duygu Cengiz ise yaptığı konuşmada "Biz 112 acil ekiplerimizi aslında bir bilinmeze doğru yolluyoruz. Her vakaya çıktıklarında hangi eve gittiklerini, hangi alana çıktıklarını bilmeden çıkıyorlar. Her ne kadar bununla ilgili önlemler almış olsak da bu kazaları sıfıra düşürmek imkansız. Yaşadığımız her olayda gerçekten hepimizin içi yanıyor. Şuan genel müdürüm, tüm daire başkanı arkadaşlarımın ve Sağlık Bakanlığını temsilen buradayım. Burada olmaya da devam edeceğiz ama sadece bu tür tatsız olaylarda değil bu tür olayları azaltmak için ne yapacağız. Asli sıkıntımız bu. Arkadaşlarımızı görev şehidi olarak saydırmak, bu şehitlik belgesinin altını doldurmakla ilgili çalışmalarımız var. Belki geride kalanların acılarına biraz faydası olur” dedi.

Cengiz, ayrıca bakanlıkların yapacağı ortak çalıştayda ambulans kazalarının masaya yatırılacağını belirterek “Önümüzdeki hafta Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olarak büyük bir çalıştay yapacağız. Özellikle ambulans kazalarını nasıl azaltabiliriz, her açıdan baktığımızda ne gibi değişiklikler yapmamız lazım gibi başlıklar gündemimizde olacak. İnşallah bunları da yaparsak sıfırlanamayacağına eminim ama ölümlü kazalarımızı en azından sıfıra indirmek de ana hedefimiz olacak. Kısa bir hedef değil, zaman alacak. Ben tüm camiaya, ailesine, herkese sabırlar diliyorum. Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz ama inşallah devamında böyle acılar için bir arada olmayız" ifadelerini kullandı.

Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı

HEMŞİRE VE HASTA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan dün Oruç Çarkçı idaresindeki ambulans, Keşap ilçesinden Giresun’a hasta nakli gerçekleştirirken Aksu Mahallesi mevkinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak devrilmiş, kazada ambulansta bulunan hasta Nazmiye Şahin ile hemşire Hatice Arslan hayatını kaybetmişti. Yaralanan sürücü Çarkçı ile ATT görevlisi Dilek Kılıç ve hasta yakını Engin Murat Şahin, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı

Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı

Kızının cenaze namazını kıldıran imamın en zor anı