KKTC'de okullara deprem denetimi
AA

KKTC Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi kararları doğrultusunda Gazimağusa kentinde bulunan Namık Kemal Lisesi ve Türk Maarif Koleji'nin depreme dayanıklılıkları, taşıyıcı dirençleri ve diğer unsurlar teknik ekiplerce incelendi.

Komiteye bağlı teknik ekiplerin, kentteki diğer okullarda da kontroller gerçekleştirerek depreme karşı riskli olanları rapor edeceği öğrenildi.

KKTC Bakanlar Kurulu, ülke genelinde okullar ve hastaneler başta olmak üzere tüm kamu binalarının, Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi tarafından depreme dayanıklılık incelemesine tabi tutulmasıyla ilgili karar almıştı.

İlk adım atıldı

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, halka söz verdikleri gibi Gazimağusa ilçesinde Namık Kemal Lisesi ve Türk Maarif Koleji'nde denetimlere başlayarak depreme karşı tedbirler konusunda ilk adımı attıklarını ifade etti.

Üstel, Başbakanlık yetkilileri ve Deprem Denetim Komitesi'nin ortak yürüttüğü çalışmalarla önce tüm okulları risk gruplarına göre ayıracaklarını, ardından çıkacak analiz sonuçlarına göre belirlenen eylem planını hemen uygulamaya koyacaklarını belirtti.

Bu arada, İskele ilçesinde bir bölümünde yıkılma riski bulunan Yeniboğaziçi İlkokulu'nun öğrencileri, okul bahçesine kurulan prefabrik sınıflarda öğrenim görmeye başladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)