Koronavirüsü yenen doktor, immün plazma bağışı yaptı
AA

Samsun'da koronavirüsü yenen kadın doktor, immün plazma bağışı yaptı.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Samsun Çarşamba Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi'nde görev yaparken geçici olarak İstanbul Havalimanı'na giden ve burada koronavirüse yakalanan Burcu Ayvaz, 1 haftalık tedavi sonucu hastalığı yendi.

Ayvaz, diğer hastalara umut olmak için Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'ne gelerek immün plazma bağışında bulundu.

1 HAFTALIK TEDAVİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ayvaz, gazetecilere, pandemi sürecinde İstanbul Havalimanı'nda görev yaparken baş, göğüs ve kas ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Ayvaz, 1 haftalık tedavi ile sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

Koronavirüsü yenen doktor, immün plazma bağışında bulundu VİDEO

Koronavirüsü yenen doktor, immün plazma bağışı yaptı

Hastaneden taburcu edildikten sonra ev karantinasına geçtiğini anlatan Ayvaz, şöyle devam etti:

"KORONAVİRÜS OLUP EVDE KALMAK ZOR"

"Hastalığı grip tarzı atlatan yüzde 80'den biriyim ama psikolojik olarak yaptığı stres, fiziksel etkisinden daha fazla. Dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Herkes hem işinden fedakarlıkta bulunuyor hem de sevdiklerini görememek gibi büyük fedakarlıklarda bulunuyor.

Evde kalmaktan daha zor bir şey varsa, o da koronavirüs olup evde kalmak. Bilinmezlik sürecine giriyorsunuz. Hem kendiniz hem de aileniz için korkuyorsunuz. Bu nedenle herkesin kendini izole etmesi gerekir. Evde kalmak çok zor ama lütfen herkes evde kalsın."

Koronavirüsü yenen doktor, immün plazma bağışı yaptı

"BİR VEYA BİRKAÇ HASTANIN ŞİFA BULMASINI SAĞLAYACAĞIM"

Ayvaz, immün plazma vererek bir veya birkaç hastaya umut olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "İçimde gerçekten inanılmaz bir mutluluk var. Çünkü birçok doktor arkadaşım immün plazma tedavisi sonucunda hastalığın iyileşmesi açısından çok güzel yanıt aldığını söylüyor. Sadece 45 dakika geçirip bir veya birkaç hastanın şifa bulmasını sağlayacağım.

Hasta ve yakınlarının, o hastayı tedavi eden doktorların mutlu olmasını sağlıyorsunuz. Bunu kendime fırsat olarak görüyorum. Belki de bu mutluluğu bir insana yaşatma fırsatı bir daha bulamayacağım. O yüzden koronavirüse yakalanan ve iyileşen tüm kişiler lütfen immün plazma bağışında bulunsunlar." ifadelerini kullandı.

Koronavirüsü yenen doktor, immün plazma bağışı yaptı

ÖRNEK DAVRANIŞ

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ise; Burcu Ayvaz'ın örnek bir davranış sergilediğine dikkati çekti.

Koronavirüsle ilgili tam bir tedavi yöntemi olmadığını ancak immün plazma tedavisi sonucu hastaların iyileşme sürecine girdiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

"Samsun'da koronavirüs geçirmiş kişilere ulaşıyoruz ve immün plazma bağışında bulunmaları için Türk Kızılayı ile yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda doktorumuz da hem sahada yoğun şekilde çalışırken hem de geçirdiği hastalık sonrasında diğer hastalara umut olmak için bağışta bulundu. Samsun'da bugüne kadar 18 kişi immün plazma bağışında bulundu, 30 kişi daha sırada bekliyor."

Koronavirüsü yenen doktor, immün plazma bağışı yaptı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)