Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yurdun büyük bir bölümünde etkili olacağını belirttiği sağanak yağış, birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi.
Etkisi uzun süren yağışların ardından dereler taştı, yollar suyla kaplandı.
Özellikle Karadeniz bölgesinde fındık üreticileri, zor anlar yaşadı.
GİRESUN'DA DERELER TAŞTI
En çok etkilenen bölgelerden biri Giresun'du.
Giresun’un yüksek kesimlerinde etkili olan şiddetli yağış, dereleri taşmasına neden oldu. Batlama Deresi'nde su seviyesi çok yükselirken, bazı bölgelerde sel suları yola kadar ulaştı.

KÖPRÜLERİ SEL ALDI
Bazı yerlerde de yaya olarak kullanılan köprüleri sel aldı. Yol kenarlarında fındıklarını kurutmaya çalışan üreticiler, korku dolu anlar yaşadı. AFAD ve jandarma ekipleri, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı teyakkuza geçti.


SAMSUN'DA TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI
Samsun'un Bafra ilçesinde tarım arazileri sular altında kaldı.
Samsun’da metrekareye düşen 30 kilo yağmur nedeniyle Bafra ilçesinde su taşkınları yaşandı.

DERE TAŞTI
Gece başlayan sağanak yağış sonrası sabah saatlerinde Horhor Deresi taştı. Lengerli, Evrenuşağı, Uluağaç, Sürmeli, Çalköy ve Darboğaz Mahallerinde tarım arazileri sel suları altında kaldı.



MALATYA'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ
Malatya'da aniden bastıran yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi. Kent merkezinde etkili olan sağanak yağış sırasında göle dönen yollarda birçok sürücü ve vatandaş zor anlar yaşadı.
Öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkileyerek şehir merkezinde bazı cadde ve sokakların göle dönmesine neden olurken, yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ise dükkan önlerine, duraklara ve yağış almayacak yerlere sığındı.


KARAMAN'DA DAĞDAN İNEN SEL, KÖYÜ DEREYE ÇEVİRDİ
Karaman'da merkeze bağlı Süleymanhacı köyünde dün akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış, sele neden oldu. Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağışın ardından Karadağ’dan inen sel, bir anda köyün içini dereye çevirdi.
Yaşanan sel vatandaşları korkuttu. Can kaybına yol açmayan sel, maddi hasara neden olurken ahır ve evlerin bahçeleri de suyla doldu.


İSKENDERUN ŞEHİR MERKEZİNDE SU TAŞKINLARI YAŞANDI
Hatay'ın İskenderun ilçesinde şimşeklerin ardından etkisini gösteren şiddetli sağanak ise şehir merkezinde su taşkınlarına neden oldu. Bazı bölgelerde de elektrik kesintileri yaşandı.
İskenderun-Adana yolunda da sağanak nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar da yolda kaldı. Hayatın olumsuz etkilendiği yağış yaklaşık 2 saat etkili oldu.


