Sivas'ta FETÖ'den 12 polis tutuklandı
AA

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çeşitli tarihlerde yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 1 emniyet müdürü, 3 komiser ve 8 polis memuru ile polislerden birinin hemşire olan eşinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

12 emniyet mensubu, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Polis memurunun hemşire olan eşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kentte FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 92 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 4 emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 6 komiser yardımcısı, 4 komiser, 1 başpolis ve 14 polis memuru tutuklanmıştı.

ELAZIĞ

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmalar kapsamında 20 polis daha gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. Mahkemeye çıkartılan polislerden 7’si tutuklanırken, 13’ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli aralarında müdürlerin de bulunduğu 190 polis açığa alındı. Açığa alınan polislerden 145’i gözaltına alınırken, 113’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polislerden 30’una adli kontrol verilirken, 1’i ise serbest bırakıldı. Son operasyonda 7 polisin daha tutuklanması ile toplam tutuklu polis sayısı 120 oldu.

DENİZLİ

Denizli'de polislere yönelik FETÖ/PDY operasyonunun ikinci dalgasında aralarında müdür ve amirlerin de yer aldığı 26 polis gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla örgütün Denizli'deki kapatılan okullarının yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyelerine yönelik operasyonlarda ise belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Kapatılan FETÖ ile bağlantılı okulların yönetici ve öğretmenlerine yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken, Pamukkale Üniversitesi'nde de 7 akademisyenin gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınanların bilgisayarlarında örgütün kendi aralarında iletişim kurmak için kullandığı 'ByLock' programının bulunması dikkat çekti. Operasyon kapsamında bir polisin ise arandığı bildirildi.

BURSA

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İnegöl'de yaklaşık 2 hafta önce gözaltına alınan iş adamları M.Ş., H.Y.K., B.Y., S.T. ve R.Y., öğretmenler Ö.T. ve Y.D. ile ev hanımı A.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcı ve hakim karşısına çıkan 8 kişi, yaklaşık 12 saat süren mahkemenin ardından tutuklandı.

Tutuklanmasına karar verilen ev hanımı A.Y. Yenişehir Cezaevi'ne , diğer 7 kişi ise Bursa Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Saatlerce adliye önünde bekleyen zanlıların yakınları, tutuklananları alkışlar ve sloganlar ile cezaevine uğurladılar.

Son tutuklamalar ile İnegöl'de tutuklanan iş adamları ve öğretmenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)