SPoD Mecliste LGBTİ kampanyasını başlattı
ensonhaber.com

lgbti

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Derneği (SPoD) yaklaşan genel seçimler öncesinde “Okulda, işte, mecliste; LGBTİ’ler her yerde” başlıklı bir kampanya başlattı.

LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin karar alma ve siyaset üretme süreçlerinde etkin biçimde yer almaları için başlatılan kampanyanın ayrıntıları bugün düzenlenen basın toplantısında aktarıldı.

SPoD Mecliste LGBTİ kampanyasını başlattı

LGBTİ'LER İÇİN SİYASET OKULU

Kampanya kapsamında ilk olarak 12 şehirden LGBTİ aktivistlerinin katılımıyla “Siyaset Okulu” yapılacak. Okula aday adaylığını açıklayan LGBTİ’ler de katılacak. Okulun ardından başka LGBTİ aktivistlerinin de aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

"SEN YOKSAN HAKLARIN DA YOK"

Hem LGBTİlerin yaşadığı temel insan hakları ihlallerinin daha görünür olmasını sağlamak, hem de kimsenin kimliği yüzünden baskı görmediği bir Türkiye hayalini gerçekleştirmek amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını söyleyen SPOD LGBTİ Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Çakmak, "Sen yoksan hakların da yok!" şiarıyla yola koyulduklarını belirtti.

Çakmak, önyargılardan arınılan bir ortamda LGBTİlerin eşit vatandaşlar olma yolunda karşılaştıkları ekonomik, sosyal ve hukuki sorunların çok daha rahat bir şekilde konuşulacağına dikkat çekti.

KAMPANYA İÇİN İNTERNET SİTESİ KURULDU

Bütün kampanya süreci hakkında meclistelgbti.org adresinden kamuoyu bilgilendirilecek.

SPoD LGBTİ bugün yayın hayatına başlayan websitesi aracılığıyla, milletvekili adaylarından, seçime katılan siyasi partilerden ve parti liderlerinden taleplerini de açıkladı:

- LGBTİ hak ve özgürlüklerine dair politika önerileri seçim kampanyalarında açıkça yer almalı.

- LGBTİlerin siyasete katılımının önündeki tüm engeller kaldırılmalı. LGBTİlerin siyasetin her kademesinde açık kimlikleriyle ayrımcılığa uğramadan yer alabilmeleri için gereken önlemler alınmalı.

- Hak temelli sosyal politikaların hayata geçirilmesi yönünde adımlar atılmalı. Eğitim, sağlık, barınma, istihdam, yaşlılık, emeklilik, gelir desteği ve diğer tüm sosyal politika alanlarının LGBTİ’lerin eşit biçimde faydalanacakları biçimde düzenleneceği seçim programlarında kamuoyuyla paylaşılmalı.

- Seçimlerden sonra başlaması planlanan yeni Anayasa yazım sürecinin şeffaf ve katılımcı olması için çalışacağını ve bu süreçte LGBTİlerin hakları da dahil olmak üzere tüm insan haklarının korunacağına ilişkin nasıl tavır alacağını kamuoyuna duyurmalı.

- LGBTİ haklarının hayata geçirilmesi yönünde atılacak adımlarda LGBTİ hareketi ile işbirliği sağlanmalı.