Burç tarihleri, grupları ve elementleri neler?
Özel Yazı

Burç Tarihleri ve Grupları

Koç Burcu; 21 Mart - 20 Nisan arası tarihlerinde doğanların burcudur. Koç burcu, ateş grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Mars’tır.

Boğa Burcu; 21 Nisan - 20 Mayıs arası tarihlerinde doğanların burcudur. Boğa burcu, toprak grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Venüs’tür.

İkizler Burcu; 21 Mayıs - 21 Haziran arası tarihlerinde doğanların burcudur. İkizler burcu, hava grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Merkür’dür.

Yengeç Burcu; 22 Haziran - 22 Temmuz arası tarihlerinde doğanların burcudur. Yengeç burcu, su grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Ay’dır.

Aslan Burcu; 23 Temmuz - 22 Ağustos arası tarihlerinde doğanların burcudur. Aslan burcu, ateş grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Güneş’tir.

Başak Burcu; 23 Ağustos - 22 Eylül arası tarihlerinde doğanların burcudur. Başak burcu, toprak grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Merkür’dür.

Terazi Burcu; 23 Eylül - 23 Ekim arası tarihlerinde doğanların burcudur. Terazi burcu, hava grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Venüs’tür.

Akrep Burcu; 24 Mart - 22 Kasım arası tarihlerinde doğanların burcudur. Akrep burcu, su grubuna mensuptur ve yönetici gezegenleri Plüton ve Mars’tır.

Yay Burcu; 23 Kasım - 21 Aralık arası tarihlerinde doğanların burcudur. Yay burcu, ateş grubuna mensuptur ve yönetici gezegenleri Neptün ve Jüpiter’dir.

Oğlak Burcu; 22 Aralık - 20 Ocak arası tarihlerinde doğanların burcudur. Oğlak burcu, toprak grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Satürn’dür.

Kova Burcu; 21 Ocak - 18 Şubat arası tarihlerinde doğanların burcudur. Kova burcu, hava grubuna mensuptur ve yönetici gezegenleri Satürn ve Uranüs’tür.

Balık Burcu; 19 Şubat - 20 Mart arası tarihlerinde doğanların burcudur. Balık burcu, ateş grubuna mensuptur ve yönetici gezegeni Güneş’tir.