İsim isim Ergenekon'da kime ne ceza isteniyor

İsim isim Ergenekon'da kime ne ceza isteniyor

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı 'Ergenekon' Davası'nın 281. duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, davayla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını bildirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ VARLIĞI SABİT

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada Pekgüzel, mahkemeye sunduğu mütalaasında, ''Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır'' ifadesine yer verdi.

MÜEBBET HAPSİ İSTENEN İSİMLERDEN BAZILARI

-Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ
-Orgeneral Hasan Iğsız
-Hurşit Tolon
-Tuncay Özkan
-Nusret Taşdeler
-Alparslan Arslan
-Hıfzı Çubuklu
-Mustafa Balbay
-Mehmet Haberal
-Doğu Perinçek
-Dursun Çiçek
-Alaattin Sevim
-İsmail Hakkı Tekin
-Sinan Aygün
-Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu
-Yalçın Küçük                                                                                               -Muzaffer Tekin                                                                                               -Şener Eruygur
-Levent Ersöz
-Veli Küçük hakkında 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan Pekgüzel bu isimlerin ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

İlker Başbuğ'un örgüt üyeliğinden beraati, darbe teşebbüsünden ise ağırlaştırılmış müebbeti istendi. Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan için de dört kez ağırlaştırılmış müebbet istendi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 4 kez müebbet hapis istedi. Pekgüzel, Arslan'ın suçlandığı diğer konulara ilişkin çeşitli hapis cezalarına çarptırılmasını da talep etti.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENENLER

-Sedat Peker
-Semih Tufan Gülaltay
-Mehmet bora Perinçek
-Ali Yasak
-Emin Şirin
-Güler Kömürcü
-Tanju Güvendiren
-Arif Doğan

'Ergenekon' davasına giren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel bu isimlerin de bulunduğu 96 sanığın ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

ALEMDAROĞLU'NA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Savcı 6 sanığın tahliyesini istedi. Başbuğ'un da aralarında bulundğu 61 tutuklu sanığın ise tutukluluk haline devam edilmesine karar verilmesini istedi. Savcı Pekgüzel, Kemal Alemdaroğlu ve Erdal Şenel'in de aralarında bulunduğu 19 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.