İsrail: 4 yıldır binlerce hedefe saldırı düzenledik
ensonhaber.com

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İsrail'in Kanal2 televizyonuna verdiği röportajda, "Son dört yıl içinde Suriye'de ve başka ülkelerde binlerce hedefe saldırı düzenledik" dedi.

Gelecek hafta görevi sona erecek olan General Eizenkot, ordunun büyük bir savaş yapmak zorunda kalmadan gerçekleştirdiği operasyonlardan gurur duyduğunu belirterek, ordunun Suriye dışında hangi ülkelerde operasyon yaptığına ise açıklık getirmedi.

İsrail: 4 yıldır binlerce hedefe saldırı düzenledik

"BİRÇOK MEYDAN OKUMAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

İsrail'in her zamankinden 'daha güvenli' olduğunu savunan İsrailli general, sözlerini, "Ancak başta İran olmak üzere birçok meydan okuma ile de karşı karşıya" ifadeleriyle sürdürdü. Eizenkot, görevi boyunca kendisini özellikle İran tehdidinin rahatsız ettiğini belirterek, "İran, Suriye'de kendisine özel askeri bir altyapı yapmaya ve ikinci bir cephe açmaya çalışıyor" dedi.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SAVAŞA HAZIRIZ"

Eizenkot, ülkesinin ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne bir savaş başlatmasına ilişkin ise "İsrail Gazze'de bir savaşa hazırdı ancak ordu böyle bir seçenek düşünmedi." ifadelerini kullandı. Görevi boyunca İsrail'in stratejik dengesinin iyileştiğini iddia eden Eizenkot, İsrail ordusunun son 20 yıla kıyasla her zamankinden daha çok bir savaşa hazır olduğunu öne sürdü.