İsrail'e giden uçak Suudi Arabistan'a indi: Pilotlar kavga etti iddiası

Dubai'den Tel Aviv'e giden yolcu uçağı kaçırılma kodu verdi. İsrail ordu radyosu, uçağın kaçırılmadığını, pilotlar arasında kavga çıktığını iddia etti.

Ensonhaber Ensonhaber
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinden İsrail'in başkenti Tel Aviv'e giden bir yolcu uçağı, rotasından ayrılarak Suudi Arabistan'a doğru uçmaya başladı.

İsrail medyası, yolcu uçağının kaçırılma ve yasa dışı müdahale anlamına gelen 7500 kodu gönderdiğini duyurdu.

SUUDİ ARABİSTAN'A İNDİ

İçinde yaklaşık 100 İsrail vatandaşı bulunduğu belirtilen uçak, Ürdün semalarında bir süre tur attıktan sonra Suudi Arabistan'a yöneldi.

Uçak, Suudi Arabistan'ın Tabuk Havalimanı'na indi.

"PİLOTLAR KAVGA ETTİ" İDDİASI

İsrail ordu radyosu, uçağın kaçırılmadığını savundu.

Ordu radyosu, uçağın pilotlar arasında çıkan bir kavgadan dolayı rotasından ayrıldığını ve kavga nedeniyle acil yardım çağrısı yapıldığını iddia etti.

İsrail Başbakanlık Sözcülüğünden de uçağın kaçırılmadığını iddia eden bir açıklama paylaşıldı.

İsrail'de yolcu uçağı kaçırılma kodu verildi