Kamer Genç'ten Emine Erdoğan'a çirkin sözler

Kamer Genç'ten Emine Erdoğan'a çirkin sözler

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi'nin ev sahipliğinde büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

KAMER GENÇ'TEN EMİNE ERDOĞAN'A SALDIRI

Resepsiyonun davetlileri arasında bulunan ve ev sahibi Japonya Büyükelçiliği tarafından açılış konuşması yapması istenen Emine Erdoğan, konuşması sırasında CHP Milletvekili Kamer Genç'in, sözlerini engelleme girişimiyle karşı karşıya kaldı.

Kamer Genç'ten Emine Erdoğan'a sözlü saldırı

'HANGİ SIFATLA KONUŞUYORSUN'

Genç'in, Emine Erdoğan'a "Sen hangi sıfatla konuşuyorsun?" diye seslenmesi, salonda gerginliğe yol açtı Genç'in bağırmayı sürdürmesi üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da olaya müdahale etti. Kamer Genç'i salonun bir köşesine götüren Çavuşoğlu, CHP Milletvekiliyle bir süre konuştu. Sakinleşen Genç, daha sonra resepsiyondan ayrıldı.

'JAPON BAŞBAKANIN EŞİ DE ORADAYDI'

Emine Erdoğan'ın resepsiyondan ayrılmasının ardından gazetecilere olayı değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Emine Hanım'a söylüyor. Ben bu terbiyesizliğe müsaade eder miyim?" dedi. Genç'in sözlerinin kalabalık tarafından duyulup duyulmadığının sorulması üzerine Yıldız, şunları kaydetti: "Ne söylediğini benim duymam yeterli. Ben, 'sen de terbiyesizlik yapma' dedim. Burası Japonya Büyükelçiliği, mütekabiliyette aynı şekilde Japonya'da Türk Günü'ne Japonya Başbakanı'nın eşi katıldı. Yani sen kendi densizliğini nasıl kalkıp da burada sürdürüyorsun? Haydi Mecliste senin şeyine katlanıyoruz. Bu kadar terbiyesizlik olur mu?"

Kamer Genç'ten Emine Erdoğan'a çirkin sözler

BAKAN ŞAHİN'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Japonya Büyükelçiliğinde düzenlenen gecede, CHP Milletvekili Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. "CHP Milletvekili Kamer Genç, Başbakanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye yönelik seviyesizce ve dengesizce sözleriyle yine kimseyi şaşırtmayarak kendisine yakışanı yapmış" değerlendirmesinde bulunan Şahin, Genç'in kullandığı ifadeleri duyduğunda, bir gün önce "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü"ndeki temennilerin aklına geldiğini hatırlattı.

"Ama malesef kalpleri katılaşmış ve gözleri kapanmış bu tip insanlara verilen mesajlar fayda etmiyor ve Japonya Büyükelçiliğinde kendi ülkesinin Başbakanının eşine dahi utanmadan saygısızlık ediyor. Artık sınırları aşarak uluslararası bir platformda dahi asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek ülkemizin imajını zedeleyen ve aynı zamanda da kadına yönelik şiddet ve nefret içerikli sözler sarfeden bu kişiyi yüce milletimize şikayet ediyor, parti yönetimini de göreve davet ediyorum."