Kitaplar temizlendikten sonra okunuyor
AA

Anadolu Üniversitesi (AÜ), yerleşkesinde bulunan kütüphane, kitaplarını 3 yıldan bu yana Book Shower(kitap duşu) sistemiyle temizliyor, güzel kokusuyla raflarda öğrencilerine tekrar sunuyor.

40 SANİYEDE TEMİZLİYOR

Rektörlük onayıyla alınan ve kütüphanede öğrencilerin kullanımına sunulan iki makine, ultraviyole ışınlarla bir kitabın 40 saniye içinde kapağının, yapraklarının ve cildinin temizliğini sağlıyor.

Kitaplar temizlendikten sonra okunuyor

300 BİN KİTAP YER ALIYOR

Yaklaşık 300 bin kitabın bulunduğu Anadolu Üniversitesi'ndeki  kütüphanede, öğrencilerin ödünç aldıkları kitap, geri verildiğinde raflara konulmadan önce duşa giriyor.

Kitaplar temizlendikten sonra okunuyor

"GELECEK NESİLLER DE OKUSUN"

AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, "Kitaplarımız geleceğe bırakılırken temiz tutulmalıydı. Gelecekte bu kitapları okuyacak öğrencilerimiz olacak. Amacımız çocuklarımızın sağlığını düşünmekle beraber, bir kitabın da ömrünün uzunluğunu sağlayabilmek." dedi.

Kitaplar temizlendikten sonra okunuyor

"BENİM İÇİN İYİ OLDU"

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Merve Ünlü ise kütüphaneden sıklıkla kitap aldığını anlatarak, "Kütüphaneden alınan kitapların ne şekilde kullanıldığını bilmediğimiz için bu tarz bir çalışma çok güzel. En azından benim için iyi oldu. Çünkü kütüphaneden çok kitap alıyorum. Kitapların dezenfekte edilmesi çok mantıklı. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kitaplar temizlendikten sonra okunuyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)