Kızıldeniz için çok uluslu koalisyon hazırlığına Türkiye'den destek

Suudi Arabistan, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 14 ülkenin Kızıldeniz için çok uluslu deniz savunma koalisyonu kurulması önerisine destek veren ortak açıklama yayımladığını bildirdi.

Ensonhaber Ensonhaber
Kızıldeniz için çok uluslu koalisyon hazırlığına Türkiye'den destek
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre Türkiye'nin yanı sıra Pakistan, Mısır, Sudan ve Cibuti'nin de aralarında bulunduğu ülkeler, önerilen koalisyonun kurulmasına desteklerini açıkladı.

Koalisyonun stratejik öneme sahip Babülmendep Boğazı, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde savunma iş birliğini güçlendirmesi hedefleniyor.

MERKEZİN SUUDİ ARABİSTAN'DA OLMASI GÜNDEMDE

Babülmendep Boğazı'ndan Geçişleri Korumaya Yönelik Deniz Savunma Koalisyonu toplantısında Suudi Arabistan'ın koalisyonun kurucu ve lider ülkesi olması ile koalisyon merkezine ev sahipliği yapması önerileri de değerlendirildi.

Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen toplantıya 43 ülkenin temsilcileri ile Avrupa Birliği delegasyonu katıldı.

Toplantıda bölgedeki deniz yollarının güvenliğinin artırılması, savunma alanındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve olası tehditlere karşı ortak hareket edilmesine yönelik başlıklar ele alındı.