Florya’da 40 dönümlük araziyi satın alan Galatasaray dev projeyle para basacak

Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu araziyi büyütmek için Emlak Konut'tan 40 dönümlük arazi satın aldı. Böylelikle tesislerin yanındaki bölüm de sarı-kırmızılıların eline geçti. Tesislerini Kemerburgaz'a taşımak isteyen Galatasaray'ın Florya'daki arsası 95 dönüme ulaştı.

1 milyar 171 milyon 800 bin lira

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada,

Şirketimiz mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Florya Mahallesi'nde yer alan 292/220 Ada/Parsel sayılı taşınmazı KDV dahil 1 milyar 171 milyon 800 bin TL bedelle satılmıştır.

ifadeleri kullanıldı.

Florya yıkılacak

Galatasaray'da futbol tesislerinin Kemerburgaz'da inşa edilecek komplekse taşınmasının ardından Florya yıkılacak. Ayrıca altyapının bir bölümü Büyükçekmece'deki merhum başkan Özhan Canaydın tarafından alınan araziye yapılacak tesise taşınacak.

Dudak uçuklatan gelir beklentisi

Galatasaray, Florya'da hayata geçirilecek olan konut projesiyle birlikte yaklaşık 4 milyar liralık bir gelir bekliyor.

Hedef yeni sezona yetiştirmek

Galatasaray, aralık ayında duyurduğu GS Leo Residences projesinden gelecek olan gelirle Kemerburgaz'daki tesisleri inşa edecek. Mecidiyeköy'de bulunan bina için geliştirilen projeden de yaklaşık 1.5 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı kulüp, hem futbol takımlarının daha iyi şartlar altında antrenman yapması hem de Florya'da planlanan inşaatın bir an evvel başlaması için Kemerburgaz tesislerini yeni sezona yetiştirmeye çalışacak.