Ertuğrul Sağlam'a haciz

İstanbul Ortaköy'deki ikiz dubleks villayı satın alan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam haciz şokuna uğradı

Ertuğrul Sağlam'a haciz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, müflis İpaş İplik'in sahibi işadamı Ercan Ayan'ın çocuklanndan aldığı villayı, alacaklı şirketin "mal kaçırmaya yönelik danışıklı satış" iddiasıyla açtığı dava üzerine kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

Bir zamanlar İSO'nun en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 470'inci sırada yer alan İpaş İplik iflasa sürüklenirken, sahiplerinden Ercan Ayan'ın çocuklarına devrettiği İstanbul Ortaköy'deki ikiz dubleks villayı satın alan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam haciz şokuna uğradı. Alacaklılar, Ayan'ın mal kaçırma kastı ile villayı elden çıkardığını iddia ederek, ihtiyati haciz kararı aldırdıkları villanın satışının iptalini istedi.

Ercan Ayan, alacaklılardan gelen noter ihtarı üzerine 28 Aralık 2006'da Ortaköy Aydın Sitesi'ndeki ikiz dubleks villasını kızı Müge Ayan Ceyhan ve oğlu Mete Ayan'a 404 bin TL karşılığında devretti. Bu devirden bir gün sonra ise Ayan aleyhine 585 bin TL'lik ilk icra takibi yapıldı. Satış ile villasını kurtaran Ercan Ayan aleyhine 3 ay içinde toplam 24 milyon 596 bin TL'lik icra takibi gerçekleştirildi.

SAĞLAM'A SATTILAR

Ayan kardeşler, babalarının mal varlığına haciz konulmadan bir gün önce aldıkları ikiz villaları 8 Mayıs 2008'de Ertuğrul Sağlam'ın eşi Zekiye İlknur Sağlam'a 540 bin TL'ye sattı. Zekiye İlknur Sağlam da ikiz villalardan birini 14 Nisan 2009 tarihinde eşi Ertuğrul Sağlam'a devretti. Çift geçen yıl villalarda tadilat başlattı.

Bu arada müflis İpaş İplik ve Ercan Ayan'dan 4 milyon 501 bin TL alacaklı olan İş Bankası, bu alacağını Alacak Temlik Sözleşmesi ile Standart Varlık Yönetim Şirketi'ne devretti. İcra takiplerine devam eden Standart Varlık Yönetimi de yaptığı araştırmada Ercan Ayan'ın hacizden kurtulmak için "mal kaçırmaya yönelik danışıldı satış" yaptığını iddia etti ve Ayan'dan çocuklarına, çocuklarından Sağlam çiftine geçen villaların peşine düştü ve ihtiyati haciz koydurdu.

Standart Varlık Yönetimi davayı kazanırsa satış doğrudan iptal olacak. Villayı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelen Sağlam çifti ise ödedikleri para için satışı yapanlara ayrı bir dava açacak.