Osman Çakmak: Arda Turan, 2017'de Ampute Milli Takımı'na prim dağıttı
AA

Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan Osman Çakmak ve Arda Turan, panel öncesinde muhabirlerin sorularını yanıtladı.

"Türk futbolunda az yetişen bir yetenekti"

"Teknik direktör olarak Arda Turan'ı oynatır mısın?" sorusuna Osman Çakmak, şu cevabı verdi:

"Ben samimiyetimle söylüyorum, Arda kaptan burada diye söylemiyorum, Manisaspor’da oynarken 'Allah’ım sen bu çocuğu nazarlardan koru' derdim. Çünkü Türk futbolunda az yetişen bir yetenekti ve o yüzden oynatırdım."

Osman Çakmak, eski Fenerbahçeli Oğuz Çetin ve Arda Turan'ın en kariyerli Türk oyuncular olduğunu söyledi.

"Onun fikirleri ve bilgileri her manada çok değerli"

Futbol kariyerini geçtiğimiz sezon sonlandıran Arda Turan, Ampute Milli Takımı ile Dünya şampiyonluğu yaşayan Osman Çakmak hakkında şunları söyledi:

"Osman Ağabey her şeyden önce iyi bir dost ve çok güzel bir insan. Bizim ülkemize yaptığı bütün hizmetler için kendisine çok teşekkür ederiz. O futbolculuğunda çok büyük bir futbolcuydu, yaşattıkları ortada. Hocalığında da öyle. Allah onu ülkemizin futbolundan eksik etmesin. Onun fikirleri ve bilgileri her manada çok değerli. Bu fırsatla ben de kendisine Türk halkı adına teşekkür etmek istiyorum."

"Ampute Milli Takımı'na prim dağıttı"

Osman Çakmak, 2017 senesinde Arda Turan'ın Ampute Milli Takım'a prim dağıttığını belirtti.

"2017 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda ben takım kaptanıydım, Arda kaptan da A Milli Takım’ın kaptanıydı. O dönemde konuşmuştuk kendisiyle ve 'Kaptanım, çocuklara moral verecek bir şey yapmak istiyorum' demiştim. Kendisi de 'Benim üzerime düşen ne varsa yaparım' dedi. O dönemde bütün futbolculardan alıp Ampute Milli Takımı'na prim dağıttı. Bu kadar da ince düşünür."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)