Şenol Güneş: Motivasyon seviyemiz, kazanmaya yetmedi

Süper Lig 23. hafta ile devam ediyor. Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor ile Şenol Güneş’in ekibi Beşiktaş, hakem Zorbay Küçük yönetiminde Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Mücadele Sivasspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Sivasspor'un galibiyet golünü Samuel Saiz attı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor'a mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"Düşündüğümüzün altında bir konsantrasyonla oynadık"

Maçı değerlendiren Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Düşündüğümüzün altında bir konsantrasyonla oynadık. Saha, alan, koşullar, rakibin oyununu biliyorduk. İlk dakikada bir atak yaptık. Sonra oyunu rakibe verdik. Rakibin uzun toplarına karşı uzun topla oynadık. Kısa paslar yapmamız gerekiyordu. Oyun gitgele döndü ve bağlantı koptu. Taç atışından yediğimiz gol, takımı paniğe soktu."

"Motivasyon seviyemiz, kazanmaya yetmedi"

Mücadelenin yeterli olmadığını ifade eden Güneş açıklamalarına şöyle devam etti:

"Aynı oyuncularla daha iyi oynayabileceğimizi düşünmemize rağmen gerekli pozisyonları bulamadık. Rakip golden sonra daha disiplinli oynadı. Oyun kontrolü bizdeydi, istediğimiz şutlar, ortalar, baskılar yeterli değildi. Bizi kontrol ederek oynadılar. Rakip bizim hatalarımızdan faydalandı. 0-0'da yaptıkları oyunu, 1-0'da daha iyi yaptılar. Motivasyon seviyemiz, kazanmaya yetmedi."

"Yeterli pozisyonumuz yoktu"

Şenol Güneş, yeterli pozisyonlarının olmadığını ifade etti.

"Oyunun belli bölümlerinde kopmalar var. Rakibin direncini, temposunu düşerek daha tempolu oynamalıydık. Taç atıldığı zaman rakibi kontrol etmek gerekirken gol yedik. Ayağımızdaki topu rakibe verip döndük geriye. Oyunumuz, maçı kazanmaya yetmedi. Rakip de iyi kullandı. Takım oyunu oynadılar. Bizim takım oyunumuzun kopması formatı tamamen kopardı. Yeterli pozisyonumuz yoktu."

"Rachid'i koyalım, koymayalım mı soru işaretleri vardı"

Sakatlıklar hakkında konuşan Güneş, açıklamalarını şöyle bitirdi:

"Sakatlıklar, cezalar bunlar doğal. Cenk de olmak üzere sakatlanan tüm oyuncular için üzgünüm. Rachid'i koyalım, koymayalım mı soru işaretleri vardı. Cenk bizim için önemli tabii. Sahadaki tüm oyuncular önemli. İnşallah önemli bir şeyi yoktur."