Volkan Kocaman'dan öyle bir şey istedi ki

Volkan Kocaman'dan öyle bir şey istedi ki

F.Bahçe'nin 1 numarası Volkan Demirel, yeşil sahalarda kaleci olarak yaptığı kurtarışlarla kulüp ve Milli Takım tarihine adını zaten yazdırdı. Ancak bu durum, Volkan'a yetmiyor... Tecrübeli kalecinin en büyük isteği, futbol tarihinde hem kaleci hem de golcü olarak anılmak...
Bu isteğinin zamanlaması da ilginç... F.Bahçe bu sezon son vuruş becerisi yüksek bir santrfor eksikliği hissediyor. Henri Bienvenu ve Semih Şentürk formsuz. Ancak Volkan Demirel'in amacı kesinlikle Semih ve Bienvenu'yü kırmak, "Onlardan daha iyi oynarım" mesajı vermek değil...

KARTAL'DA BAŞLAYAN HAYAL

Volkan çocukluğunda bazı maçlarda santrfor oynadı, gol atmanın hazzını biliyor. Kaleci olarak Türkiye'nin 1 numaralı kalecisi unvanını alsa da santrfor oynamak, gol atmak içinde uhde kaldı.
Bu yüzden deplasmandaki Manisa maçı öncesi sohbet sırasında "Aykut Hoca'ya da söyleyeceğim, bir maçta 10-15 dakika beni santrfor oynatsın" diyerek F.Bahçe formasıyla gol atma rüyasını tekrar dile getirdi.

Akşam Gazetesi yazarı Alaattin Metin de Manisa-F.Bahçe maçını yorumladığı köşe yazısında Volkan'ın bu isteğinin Teknik Direktör Aykut Kocaman'a iletildiği bilgisini verdi. Kocaman'ın tepkisi ise gülümsemek oldu.

TIPKI DAĞITICI BİR FORVET GİBİ

Kocaman'ın tebessüm etmesi, Volkan Demirel'in gol atma isteğine sıcak baktığı anlamına geliyor olabilir. Volkan zaten Samandıra Tesisleri'ndeki antrenmanlarda zaman zaman santrfor olarak görev yapıyor. F.Bahçe'nin kaleci antrenörü Murat Öztürk de Alaattin Metin'e Volkan'ın zaman zaman santrfor oynatılmasını, antrenman taktiği gereği "Golcüler ne düşünüyor, bunu hissetmek adına yapılan antrenmanlar" olarak açıkladı.

Peki Volkan'ın santrfor özelliği var mı? Forvet olarak oynasa gol atabilir mi? İdmanlarda Volkan'ı santrfor olarak izleyenler, "Fiziği iyi olduğu için defansları dağıtıcı özelliği var" yorumu yapıyor. Yani bir gün Volkan Demirel'in tarihe hem kaleci hem de golcü olarak geçtiğini görürsek şaşırmayın.

Volkan'a yasal engel yok
Pekİ Volkan Demirel, Futbol Oyun Kuralları açısından F.Bahçe'de santrfor olarak oynayabilir mi? Evet, oynar. Bütün dünyada geçerli olan kural kitabı buna izin veriyor. Bunun dört yöntemi var.
1. Ceza sahası içinde topu elle tutma hakkını başka bir takım arkadaşına devretmeden, kaleyi bırakıp rakip sahada gol arayabilir. Tabii ki riskli. Volkan'ın rüyası kâbusa dönüşebilir.
2. Volkan, maç oynanırken hakemden santrfor oynamak için izin isteyebilir. Örneğin 70. dakikada hakeme gidip, "Bienvenu kaleye geçecek" derse hakem Volkan ile Bienvenu'nün görev değişikliği yaptığının notunu alır ve Kamerunlu golcü kaleye geçer, Volkan da santrfor oynar.
3. MaçA başka bir kaleci ilk 11'de başlar. Volkan da 1 numaralı ama kaleci kazağı değil normal futbolcu formasıyla sahaya çıkar ve 11'de oynar.
4. Volkan yedek, 11'de farklı kaleci varsa, normal formayla başka bir futbolcunun yerine oyuna girer.