Fenerbahçe Malatya'da 2 puan bıraktı
ensonhaber.com

Süper Lig'de 12. hafta maçında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan mücadele, 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Bu beraberliğin ardından BtcTurk Yeni Malatyaspor 19, Fenerbahçe ise 21 puana ulaştı.

Süper Lig'de gelecek hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Fenerbahçe de Göztepe ile deplasmanda oynayacak.

Fenerbahçe Malatya'da 2 puan bıraktı

SERGEN YALÇIN TRİBÜNDEN İZLEDİ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, cezası nedeniyle tribünde yer aldı.

Üç maç men cezası alan Sergen Yalçın'ın yerine, Fenerbahçe mücadelesinde BtcTurk Yeni Malatyaspor'un başında yardımcı antrenör Murat Şahin görev aldı.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmaya Yeni Malatyaspor, gol düşüncesiyle hızlı başladı. Fenerbahçe ise Yeni Malatyaspor'un baskı kurduğu anlarda, yarı sahasında çok adamla kalarak pozisyon vermemeye çalıştı.

Maçın ilk yarısında iki takım da net fırsatlar bulurken, tartışmalı pozisyonlar da yaşandı.

Yeni Malatyaspor'da 11. dakikada Guilherme orta sahadan altığı topla Fenerbahçe ceza sahasına girdi. Ancak müsait durumda şutunu çeken Guilherme, topu dışarı gönderdi.

Mücadelenin 12. dakikasında ise Hasan Ali Kaldırım'ın pasıyla topla buluşan Alper Potuk, uzak köşeye yerden sert vurdu ancak kaleci Farnolle, soluna iyi uzandı ve gole izin vermedi.

Maçın 30. dakikasında Alper Potuk'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Victor Moses'in vuruşu, kaleci Farnolle'nin sağından auta çıktı.

Fenerbahçe Malatya'da 2 puan bıraktı

YENİ MALATYASPOR'UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Hakem Mete Kalkavan'ın yönettiği maçta, oldukça tartışmalı pozisyonlar yaşandı. Maçın 39. dakikasında Guilherme'nin kullandığı kornerde Adis Jahovic'in vuruşu esnasında topu kontrol etmek isteyen Altay Bayındır meşin yuvarlağı elinden kaçırdı, Yeni Malatyasporlu futbolcular topu ağlara gönderse de hakem Mete Kalkavan, Altay'ın pozisyonunda faul tespit etti ve gol geçerlilik kazanmadı.

Fenerbahçe Malatya'da 2 puan bıraktı

EMRE KULLANDI, FARNOLLE ÇIKARDI

Karşılaşmanın 45+3. dakikasında Emre Belözoğlu'nun ceza sahası içerisinde yaptığı ortaya, Moses yükseldi. Kaleci Farnolle'nin müdahalesi sonrası karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan VAR'a giderek, penaltı noktasını gösterdi. Ancak Emre Belörzoğlu, penaltı vuruşunda kaleci Farnolle'yi geçemedi.

Fenerbahçe Malatya'da 2 puan bıraktı

Maçın 59. dakikasında Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor kalesinde önemli bir fısat yakaladı. Sağ kanattan Mauiricio Isla topu yerden ceza sahasına ortaladı. Arka direkte müsait durumda olan Tolga Ciğerci şutunu çekti ama savunma yatarak tehlikeyi önledi. Boşta kalan topa Hasan Ali Kaldırım vurdu ama kaleci Farnolle gole izin vermedi.

Oyunda gol gelmemesinin ardından Yeni Malatyaspor'da yorulan Adis Jahovic ve Guilherme oyundan alındı. İki ismin yerine Mitchell Donald ve Moryke Fofana girdi.

Fenerbahçe'de Alper Potuk, Tolga Ciğerci ve Emre Belözoğlu yerlerini Garry Rodrigues, Jailson ve Tolgay Arslan'a bıraktı.

Özellikle Garry Rodrigues, yorulan Yeni Malatyaspor savunması karşısında süratiyle etkili olmasına rağmen sonucu değiştiremedi.

Çalan son düdükle birlikte puanlar paylaşıldı.

Fenerbahçe Malatya'da 2 puan bıraktı